Kurenai no Buta (1992) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Porco Rosso png”

Infó:

Eredeti cím 紅の豚
Angol cím Porco Rosso
Magyar cím Porco Rosso – A mesterpilóta
Egyéb cím(ek) The Crimson Pig
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1992

Ismertető:

Írta és rendezte Miyazaki Hayao. Remélem sokaknak ismerős ez a név. A történet természetesen elbűvölő, sok vicces jelenettel tűzdelve. A rajzok sem tértek el a szokásos Miyazaki stílustól, ahogy eddig még soha.
A történet főhőse Porco Rosso, egy fejvadász, aki légikalózok elfogásával keresi a pénzét. Azt hiszem, valamikor az első világháborúban játszódhat, de nem egy igazi háborús történet. Porco azért különleges, mert “kissé” más, mint a többi ember, ugyanis malac. Sajnos nem derül ki, hogy miként vált azzá, de ez a lényegen úgysem változtat. Porco éli életét, semmi gondja, ő az Adria hírhedt pilótája. Ám egy nap vetélytársra akad, egy délceg kapitány, Mr. Curtis személyében. A fickónak sikerül is lelőnie hősünket, így hírnevet szerez magának. Persze mi tudjuk, hogy ez csak azért történhetett meg, mert Porco gépe amúgy gyengélkedett éppen. A lényeg, hogy így a malac Milánóba repül, hogy megjavíttassa járművét. Ott azonban nem a jól megszokott szerelő, hanem a mester unokája, a fiatal és szép Fio javítaná a gépet. Eleinte ódzkodik tőle, de a lány elszántsága végül is győzelmet arat, és megkezdődnek a munkálatok. Éppen elkészülnek időre, ugyanis az olasz rendőrség körözi Porcót. A gép teljes javíttatását sem sikerült megtérítenie, így Fio vele tart, mintegy biztosíték, hogy biztosan törlesszen. Így érkeznek vissza Porco otthonába.

Curtis kapitány ez alatt az idő alatt kosarat kapott Porco egy nagyon jó barátjától, Ginától. Ő egy gyönyörű énekesnő egy helyi étteremben és persze gazdag is. Mellesleg szerelmes Porcóba. Mikor ő és Fio megérkeznek, a kapitány azonnal beleszeret a lányba, és feleségül kéri. Fio belemegy az alkuba, azzal a feltétellel, hogy Porco és Curtis megküzdenek egymással. Ha Curtis nyer, övé a lány, ha veszít, kifizeti a javítás költségeit….