Kurogane no Linebarrels (2008-09)

Képtalálat a következőre: „Kurogane no Linebarrels   512x512”

Eredeti cím鉄のラインバレル
Angol címLinebarrels of Iron
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz24 rész
Dátum2008 – 2009
Ismertető:
Mivel is kezdjem az ismertetőt…. Aki megnézi a képeket, arra gondolhat, hogy megint egy mecha anime. Nos, igaza van, de akkor miért is nézze meg?
Adott egy önbizalomhiányos diák, név szerint Hayase Koichi. Az iskolában rendre őt nézi ki egy 3 fős csapat, és a gyerekkori barát és barátnő siet a megmentésére. Ez rosszul esik Koichi-nak, mivel ő az “Igazság Hőse” akar lenni, de nincs meg hozzá az ereje. Az egyik feladat, amit adnak neki, hogy hozzon friss dolgokat egy pékségből, de a legrövidebb út egy szentély erdején át vezet. Szerencséjére/szerencsétlenségére egy hatalmas mecha, jelen esetben egy MACHINA zuhan rá az égből, ami ugye általában zúzódásokkal, horzsolásokkal és halállal jár. Na ezzel ellentétben hősünk felpattan és egy pucér lányt talál maga mellett és a robotot szemben. Ugye a lányt meg kell védeni, ezért magával viszi.
A bonyodalom innen kezdődik, hisz a MACHINA-ra a JUDA Vállalat (ők a jófiúk) és egy ördögi szervezet, a KATO-KIKAN is igényt tart. A lány felébred, és nem emlékszik semmire, Hayase pedig szemmel láthatóan örül a fiatal női testnek. A várost különös mechák, ARMA-k támadják meg. A lány hirtelen különös késztetést érez arra, hogy megállítsa őket és ehhez Hayase segítségét kéri. Na most ugye mit is tehet egy balfácán egy csapat óriásrobot ellen? A lánynak eszébe jut a neve, ő Kizaki Emi, és azért jött, hogy segítsen a harcban. Hayasének meg kell idéznie a LINEBARREL nevű MACHINA-t, és ehhez a legkellemesebb módot mutatja meg neki Emi-chan, érdemes megnézni.
A segítség meg is jelenik, Hayase valószínűleg sok GUNDAM-et nézhetett, hiszen rögtön profin tud harcolni LINEBARREL-el. Le is zúzza az ellenséget, és végre a város megmentőjének, az “Igazság Hősének” érezheti magát. Egy kis baki azért van, a környék jobban le lett amortizálva, mint ha nem segített volna, de ez látszólag nem nagyon zavarja. A további részekben megismerjük a két szemben álló oldalt, és azt is, hogy mik a terveik. Még több mecha, még több harc, még több aranyos, helyzetenként igen alul öltözött lány vár minket. És a legfontosabb kérdés: Továbbra is marad az idézés módszere? Nézzétek meg, és megtudjátok.
A grafika kicsit különös lehet, ezért aki nem tette még meg, nézze meg a Soukyuu no Fafner animét, mert a karakterdizájnt ugyanaz az ember csinálta. Nem csak ezen animéhez fűződik a neve, többek között még ő felelt a Mobile Suit Gundam Seed, a Mobile Suit Gundam Seed Destiny és a Heroic Age karaktereinek kinézetéért. Szerintem viszont a GONZO stúdió ad egy alapot, ami azért igen erős, nem fog senki csalódni.
Az opening az Ali Project “Kitei no Tsurugi” című száma, ami hozza a megszokott gyors tempót és fülbemászó dallamokat. Az ending pont ellentéte az openingnek, lassú, de szép szám, melyet Maaya Sakamoto-nak köszönhetünk. Seiyuu-k tekintetében is jó kis gárda állt össze. Hayase hangja Kakihara Tetsuya (Gurren Lagann – Simon), a főgonosz Kato Hisataka hangja igazán illik a szerepéhez, nem más mint Fukuyama Jun (Code Geass – Lelouch Lamperouge), a “kötelesség teljesítése bármi áron” csapattag, Moritsugu Reiji pedig NAKAMURA Yuuichi (Clannad – Okazaki Tomoya).
A nõi hangok is figyelemre méltóak. Emi Kizaki hangja Mamiko NOTO (Clannad – Kotomi Ichinose, To Aru Majutsu no Index – Aisa Himegami), Kujou Miunak Aya HIRANO (Lucky Star – Konata Izumi, Death Note – Misa Amane) kölcsönzi a hangját; Risako Niiyama pedig Noriko SHITAYA (Air Gear – Ton-chan-sensei és Kurokami The Animation – Kuro) hangján szólal meg.
Van egy szereplõ, név szerint Satoru Yamashita, akinek a nemérõl elég sokat gondolkoztunk, a hangja Miyuki SAWASHIRO. Leírok pár karakter, aminek õ kölcsönzi a hangját: Kannagi – Tsugumi Aoba, Rozen Maiden – Shinku, Utawarerumono – Aruru és végül Strike Witches – Perrine-H. Clostermann. Ezek alapján õ is lány, bár meg kell említenem, hogy a Emi-chan seiyuu-ja a Kanokon címû anime fõszereplõjének Kota Oyamada-nak a hangja, aki ugye fiú.
Összességében egy igazán jó anime, ami bár nem ad egy teljesen új értelmet a műfajnak, de kikapcsolódásnak kiváló.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész05. rész06. rész
07. rész08. rész09. rész10. rész11. rész12. rész
13. rész14. rész15. rész16. rész17. rész18. rész
19. rész20. rész21. rész22. rész23. rész24. rész

 

CategoriesK