Kyou Kara Maou! (2004-06)

Infó:

Eredeti cím 今日からマ王!
Angol cím Maou From Now On!
Egyéb cím(ek) Kyo Kara Mao
Besorolás anime, TV
Hossz 78 rész
Év 2004 – 2006

Ismertető:

Előfordult már veled, hogy pár erősebb srác, csupán nevelő célzattal a vécébe nyomta a fejed, és akarva-akaratlan lehúztak rajta??? Hát Shibuya Yuurival megesett. Egy furcsa helyre került, mely teljesen a középkori Európát juttatja az ember eszébe. És mire magához tér első- aztán második döbbenetéből, arra is fény derül, még azt sem tudta eddig, valójában ki is ő maga. Ebben az ismeretlen világban ő nem egy egyszerű középiskolás, hanem a démonfaj új uralkodója, s hamarosan azzal a ténnyel is szembe kell néznie, hogy veszélyes ellenségek fenyegetik népét… emberek.

Yuuri furcsábbnál-furcsább kalandokba keveredik, mert mi van akkor, ha a nép szokásait nem ismerve egy számodra hétköznap dolgot cselekszel, viszont ennek az a következménye, hogy eljegyzel egy fiút…?

Hogy éled meg azt, hogy varázserővel bírsz, amiről eddig nem is tudtál? Hogy fogsz tudni hirtelen Maou-ként egy démonfaj királyaként gondolkodni, akinek ellenségei az emberek, miközben egész eddigi életedben te is ember voltál? Teljes világod a feje tetejére áll és helyt kell állnod. Persze ebben segítséged is akad, de minden segítőre kerül egy-egy ellenség is.

Nos, mint látjátok, nagyon érdekes eseményekkel indul a Kyou Kara Maou és bizony ez később sem lesz másképp. Van itt mindenféle szereplő: vicces, komor, komoly, lelkesedő, butuska. Szóval mindenki megtalálja majd benne a számára kedves figurát.

Akit pedig a shounen-ai besorolás riasztana el attól, hogy ezt a sorozatot megtekintse, hát annak is csak azt tudom mondani, hogy tegye félre az eddigi előítéleteit és próbálja ki. Ez a vonal teljesen viccesre van véve, szóval nem kell megijedni tőle. (Még annyira sem shounen-ai, mint a Gravitation volt 😀 ) Érdemes megemlíteni a nagyon szép grafikát, a történethez illő zenét és a nagyon jó seiyukat.

Ha valaki szeretne jobban megismerkedni a sorozattal, netalántán szeretne kisebb jeleneteket látni a sorozatból, annak ajánlom az anime hivatalos oldalát: http://www3.nhk.or.jp/anime/mao/

Az ismertetőt írta: Mysz-chan és Ayase