Kyoukai no Rinne (2015)

Infó:

Eredeti cím 境界のRINNE
Angol cím Rin-Ne
Egyéb cím(ek) The Boundary of Rinne
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2015.04.04

Ismertető:
Az animét Takashi Rumiko 2009 óta futó, azonos című mangájából készítették.

Történet

Mamiya Sakura nem éppen átlagos középiskolás lány, ugyanis egy gyerekkorában történt esemény miatt látja a szellemeket. A lány osztálytársa, Rokudou Rinne egy nap haorit viselve jön iskolába, így csak Sakura képes látni őt, ugyanis ez a haori szellemi testet kölcsönöz viselőjének. Nem sokkal később kiderül, hogy Rinne egy anyagi gondokkal küzdő halálisten, aki segít az élők világában ragadt szellemeket eljuttatni a Rinne no wához (Ujjászületés köre). Ezek után kezdődnek meg hőseink közös kalandjai. Persze a mi kis történetünkhöz még sokan csatlakoznak, ott van például a gonosz denevérember, Masato aki sajnálatos módon még a nevét sem tudja leírni. Vagy az ördögűző Juumonji Tsubasa, Rinnének a vetélytársa. Meg persze ott van Ageha, aki okoz némi félreértést.

Szereplők

Rokudou Rinne: Halálisten. Legalábbis félig. Nincs túl sok pénze, ezért is lakik az iskola üres klubhelyiségében. A különleges haori-jával szellemi testet tud felvenni, kifordítva azonban a szellemeknek ad fizikai testet.

Mamiya Sakura: Látja a szellemeket már azóta, hogy gyerekkorában elkóborolt és a Rinne no wánál kötött ki, de Tamako segítségével visszatalált. Nagyon nyugodt és kedves, nem ijed meg egy szellemtől sem. Sokszor kisegíti Rinnét anyagilag.

Rokumon: Egy szerződéses fekete macska. Már-már Rinne segítőtársa. Emberi arca van, de át tud változni egy egyszerű, aranyos kiscicává is.

Tamako: Rinne nagyanyja. Ragaszkodik hozzá, hogy mindenki kisasszonynak szólítsa. Ha Rinne nagymamának vagy Sakura néninek szólítja, ideges lesz.

Ageha: Rinnéhez hasonlóan, ő is halálisten. Eléggé gazdag, de pénzét felelőtlenül költi el. Szerelmes Rinnébe, ezért is okoz annyi félreértést.

Juumonji Tsubasa: Sakurához hasonlóan, ő is látja a szellemeket. Kis korában sokat utazott az apja munkája miatt, így Sakura volt az egyetlen barátja. Később szerelmes lett belé.

Masato: Egy gazdag démon, és Rinne esküdt ellensége. Szerinte Rinne mindig akadályozta. Nem túl okos, a helyesírásáról nem is beszélve.

Rokudou Sabato: Rinne apja. Kiskorában mindig besettenkedett fia szobájába és lenyúlta a zsebpénzét. Ez az idő múlásával rosszabb lett.

Vélemény/összegzés

Szerintem egy nagyon jó animével állunk szemben. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Mind a két opening a kedvencem lett, az ending pedig nagyon aranyos. A karakter design fantasztikus, bár sok szereplő hasonlít az Inuyashában lévő szereplőkre, de ez nem baj. A története is különleges, egyedi. Mindenképp nézzétek meg, nekem a kedvencem lett!

Műfaj: Shounen, Vígjáték, Romantikus, Iskolai, Természetfeletti, Szellem/Kísértet, Halálisten
Író: Takahashi Rumiko (InuYasha, Urusei Yatsura, Ranma1/2, Maison Ikkoku)
Manga megjelenés: 2009 –
Anime megjelenés: 2015 Április –
Stúdió: Brains Base
Epizódok száma: 25