Kyoushoku Soukou Guyver (2005)

Eredeti cím 強殖装甲ガイバー (2005)
Angol cím The Guyver: Bio-Booster Armor (2005)
Egyéb cím(ek) Bio-Booster Armor Guyver
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2005 – 2006
Ismertető:
A Guyver történetet adaptálták egy 12 részes animeként (mely az első négy kötetre épül), egy mozifilmként: Guyver Out of Control, két live action movieként: The Guyver, The Guyver 2: Dark Hero címen, és 2005-ben egy újabb 26 részes animeként, de egyik adaptáció sem mutatja be a teljes történetet.Bio Booster Armor Guyver (Kyöshoku Sökö Gaiba) eredetileg egy manga sorozat, melyet Takaya Yoshiki készített el. A manga eredetileg Shoten Tokuma Shonen Captain magazinjában jelent meg 1985-ben. Miután a magazinnal 1997-ben felhagytak, a mangát Shoten Kadokawa felkarolta, és az összes eddigi művet, melyet eredetileg Tokuma adott ki, most ő jelentetett meg. A mangát ezek után Kodakawa havi magazinjában, a Shonen Ace-ban adták ki.

Történet:
Minden egy normális napnak indult a középiskolás Fukamichi Sho életében, csakhogy a sorsnak tervei voltak a fiúval. Egy ismeretlen tárgy csöppen az ölébe, ő és barátja Segawa Tetsuro csak bámulják a furcsa micsodát, mikor az hirtelen Shora veti magát, és borzalmas kínok között egyesül a fiúval, így megalkotva a Guyvert. A baj nem várat magára sokáig. Katonák veszik körbe Tetsurot, és a Guyver páncélban levő Shot. Ám ez még nem minden, egy hatalmas csúf szörny is kíséri a katonákat. Egy Zoanoid, egy emberfeletti képességekkel rendelkező monstrum.

Ez a bizarr teremtmény rátámad a Guyverre, ám esély sincs ellene. Sho könnyedén elintézi a támadót. Csakhogy ezzel még nincs vége, épp ellenkezőleg. Csak most kezdődnek a problémák. A Chronos, amely a katonákat és a Zoanoidot küldte, mindenáron meg akarja szerezni a Guyver egységeket. Eme cél érdekében mindent megtesznek. Shonak és barátainak most nehéz időket kell átvészelniük, miközben a fiú egyre jobban megismeri a páncél nyújtotta lehetőségeket, és újabb Guyverek bukkannak fel, akik azonban nem mindig barátságosak. Végül minden út egy bizonyos Ereklyéhez vezet, ahol Sho azt hiszi, hogy megtudhatja az igazságot a Guyverről, a Zoanoidokról és Chronosról, de amit találnak ott, az alapjaiban rendíti majd meg elképzeléseiket a Világról.

A Guyver egységek:
A Guyverek titokzatos szimbióta bio-mechanikus organizmusok, melyek összeolvadnak egy testtel, melynek emberfeletti erőt adnak, és nagyon nagy regeneratív képességeket.

Guyver 1:
Egység hordozó: Fukumachi Sho
Nem: férfi
Magasság: 174 cm
Súly: 261 kg

Guyver 2:
Egység hordozó: Oswald A. Lisker
Nem: férfi
Magasság: 210 cm
Súly: 360 kg.

Guyver 3:
Egység hordozó: Makishima Agito
Nem: férfi
Magasság: 191 cm
Súly: 328 kg

Guyver 4:
Egység hordozó: ismeretlen
Nem: nő
Magasság: ismeretlen
Súly: ismeretlen

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákK