Kyoushoku Soukou Guyver (2005)

Képtalálat a következőre: „The Guyver: Bio-Booster Armor (2005) png”

Infó:

Eredeti cím 強殖装甲ガイバー (2005)
Angol cím The Guyver: Bio-Booster Armor (2005)
Egyéb cím(ek) Bio-Booster Armor Guyver
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2005 – 2006

Ismertető:

A Guyver történetet adaptálták egy 12 részes animeként (mely az első négy kötetre épül), egy mozifilmként: Guyver Out of Control, két live action movieként: The Guyver, The Guyver 2: Dark Hero címen, és 2005-ben egy újabb 26 részes animeként, de egyik adaptáció sem mutatja be a teljes történetet.Bio Booster Armor Guyver (Kyöshoku Sökö Gaiba) eredetileg egy manga sorozat, melyet Takaya Yoshiki készített el. A manga eredetileg Shoten Tokuma Shonen Captain magazinjában jelent meg 1985-ben. Miután a magazinnal 1997-ben felhagytak, a mangát Shoten Kadokawa felkarolta, és az összes eddigi művet, melyet eredetileg Tokuma adott ki, most ő jelentetett meg. A mangát ezek után Kodakawa havi magazinjában, a Shonen Ace-ban adták ki.

Történet:
Minden egy normális napnak indult a középiskolás Fukamichi Sho életében, csakhogy a sorsnak tervei voltak a fiúval. Egy ismeretlen tárgy csöppen az ölébe, ő és barátja Segawa Tetsuro csak bámulják a furcsa micsodát, mikor az hirtelen Shora veti magát, és borzalmas kínok között egyesül a fiúval, így megalkotva a Guyvert. A baj nem várat magára sokáig. Katonák veszik körbe Tetsurot, és a Guyver páncélban levő Shot. Ám ez még nem minden, egy hatalmas csúf szörny is kíséri a katonákat. Egy Zoanoid, egy emberfeletti képességekkel rendelkező monstrum.

Ez a bizarr teremtmény rátámad a Guyverre, ám esély sincs ellene. Sho könnyedén elintézi a támadót. Csakhogy ezzel még nincs vége, épp ellenkezőleg. Csak most kezdődnek a problémák. A Chronos, amely a katonákat és a Zoanoidot küldte, mindenáron meg akarja szerezni a Guyver egységeket. Eme cél érdekében mindent megtesznek. Shonak és barátainak most nehéz időket kell átvészelniük, miközben a fiú egyre jobban megismeri a páncél nyújtotta lehetőségeket, és újabb Guyverek bukkannak fel, akik azonban nem mindig barátságosak. Végül minden út egy bizonyos Ereklyéhez vezet, ahol Sho azt hiszi, hogy megtudhatja az igazságot a Guyverről, a Zoanoidokról és Chronosról, de amit találnak ott, az alapjaiban rendíti majd meg elképzeléseiket a Világról.

A Guyver egységek:
A Guyverek titokzatos szimbióta bio-mechanikus organizmusok, melyek összeolvadnak egy testtel, melynek emberfeletti erőt adnak, és nagyon nagy regeneratív képességeket.

Guyver 1:
Egység hordozó: Fukumachi Sho
Nem: férfi
Magasság: 174 cm
Súly: 261 kg

Guyver 2:
Egység hordozó: Oswald A. Lisker
Nem: férfi
Magasság: 210 cm
Súly: 360 kg.

Guyver 3:
Egység hordozó: Makishima Agito
Nem: férfi
Magasság: 191 cm
Súly: 328 kg

Guyver 4:
Egység hordozó: ismeretlen
Nem: nő
Magasság: ismeretlen
Súly: ismeretlen

KategóriákK