Kyuuketsuki Miyu (1997)

Képtalálat a következőre: „Kyuuketsuki Miyu  ico”

Infó:

Eredeti cím 吸血姫美夕 (TV)
Angol cím Vampire Princess Miyu TV
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 1997 – 1998

Ismertető:

Már a címéből is sejteni lehet, ez egy vámpírtörténet. Miyuról, egy 14 éves, különös vámpírlányról szól, aki feloldozást nyert a vámpírok összes gyengesége alól. Így nemcsak éjszaka, de fényes nappal egyaránt szabadon járhat. Ám neki is csillapítania kell a vér iránti szomját. Azonban ő nem megöli áldozatait, hanem egy örökké tartó gyönyörű álomba viszi őket. Ő egy “Őrző”, akinek feladata a Shimanákat (démonokat) visszazárni a sötétségbe.

Társa Larva, aki egykoron szintén Shimana volt, de Miyu vámpírrá tette őt. Büntetésül hordania kell egy maszkot. Ám itt nem kell állandóan hordania, s beszélhet is, ellentétben az OVA-ban. Másik kis társa Shiina. Ő egy apró, nyúlszerű Shinma, de Miyu oldalán áll. Bájos, vicces figura, de nem ért egyet Miyu emberekkel való viselkedésével. Egyik füle egy különös, nagy szemet takar, amivel messzire tud látni, vagy fel tudja fedni a Shinmák kilétét.

Miyu barátokra is lel. Hisae, Yukari és Chisato Miyu az osztálytársai és egyben barátai, akik furcsálják a lányt, de befogadják maguk közé. Miyunak azonban riválisai is akadnak. Reiha és Matsukaze (szellembáb). Hol akadályozzák, hol segítik Miyu munkáját, de Reiha tulajdonképpen gyűlöli a lányt, mivel apja halálakor nem az ő nevét mondta ki utoljára, hanem Miyuét. Ezenkívül folyton táplálja a lelkiismeretfurdalását, hogy Miyunak érzelmei vannak az emberek iránt.

A grafikai szempontokat figyelembe véve szép és igényes. De nem annyira, mint az OVA, ami korábban is készült, s a történet eleje. A zene illeszkedik a pillanatnyi eseményekhez. Igaz, azok a régi misztikus hangok néha idegesítőek is tudnak lenni…. 🙂 Annak ajánlom figyelmébe, akiket érdekelnek a vámpírtörténetek. Nekem nagyon tetszett, stílusos, szolíd, néhol izgalmas történettel találtam szembe magam.

KategóriákK