Lady Georgie (1983-84)

Képtalálat a következőre: „Lady Georgie ico”

Eredeti cím レディジョージィ
Angol cím Lady Georgie
Egyéb cím(ek) Georgie
Besorolás anime, TV
Hossz 45 rész
Dátum 1983 – 1984
Ismertető:
Ausztráliában járunk, a 19. században. Georgie egy szőke hajú vidám kislány, aki családjával egy csendes farmon él vidéken, a háborítatlan természettől körülvéve. Két bátyjával, Abel-lel és Arthur-rel elválaszthatatlanok egymástól, és Georgie rajong édesapjáért is. Azonban édesanyja valamiért mindig hűvösen viselkedik vele, ami Georgie számára sokszor fájdalmat okoz. De bátyjai mosolya, vidámsága mindig képes feledtetni vele a keserűséget. Mert Georgie nem tudja, hogy szülei és testvérei valójában nem a vér szerinti családja, és hogy apja az erdőben talált rá csecsemőként egy haldokló asszony karjaiban, aki a férfi gondjaira bízta a kislányt. Georgie egyetlen emléke valódi édesanyjától az arany karperec, amit anyja halála előtt hagyott rá, és amit azóta hord a karján anélkül, hogy tudná, mit is jelent valójában. Georgie így nevelkedik hát a kis családi farmon, de az édesanya sosem tudja igazán befogadni a szőke kislányt, aki annyira elüt saját fiaitól.
Egy napon aztán tragédia történik, és Georgie édesapja meghal. Így a gyerekek anyjukkal maradnak egyedül, és attól kezdve az édesanya még szigorúbb lesz a kislánnyal. Ahogy telnek az évek, Georgie, Abel és Arthur lassan kezdenek felnőni, és amitől az édesanyjuk legjobban félt, bekövetkezik: A két fiú szerelmes lesz a szépséges Georgie-ba, és a családi béke lassan teljesen széthullik.A 45 részes sorozat Izawa Man és Igarashi Yumiko Georgie! című mangáját dolgozza fel. Klasszikus shoujo anime, amely a műfaj talán egyik legismertebb darabja. A shoujo animék valamennyi jegyét magán viseli, szélsőségesen érzelmes és drámai szerelmi történet, ami valósághűen kelti életre a szereplőket, a nyiladozó szerelmet, a két testvér konfliktusát, ami a történet legvégéig kitart. Georgie nagyon aranyos, ártatlan, jószívű és őszinte főhősnő, aki valódi érzelmeket tud kelteni a nézőben.
A történet végigkíséri Georgie-t és testvéreit gyerekkoruktól egészen fiatal felnőtté válásukig, központban végig a folyamatos változással. Bemutatja, ahogy az ártatlan gyerekszerelem szenvedélyes szerelmi háromszöggé válik, majd belép a képbe egy harmadik fiú, egy fiatal angol nemes, Lowell is, akibe Georgie beleszeret. Miután Georgie megtudja az igazságot családjáról, a fiút követve Londonba indul, hogy kinyomozza saját múltját, de szembesülnie kell az angol arisztokrácia kegyetlenségével is.A sorozat talán legerősebb részei azok, amelyek a lassan felnőtté váló gyerekek nyiladozó szerelmét mutatják be, és viccesen romantikusak, de a sorozat vége sajnos történetileg kicsit gyengére sikerült, és a befejezés is némileg nyitott maradt. Ennek ellenére nagyon szép, romantikus történet, ami bár erősen melodrámai, egyáltalán nem klisések a helyzetek vagy a szereplők, hanem hihetőek, érzelemgazdagok. Erre az egyik legjobb példa az édesanya, aki egyszerre okolja a lányt, de bűntudata is van miatta, hogy nem szereti sajátjaként.
Bár az animáció a korának megfelelően elég régies, az anime adaptáció megtartotta a manga részletességét, csodálatosan szép karaktereit, így a szereplők arca szinte sugározza az érzelmeket.
A Lady Georgie a klasszikus shoujo kedvelői számára kihagyhatatlan darab, a szerelmi (melo)drámák kedvelőinek is feltétlenül ajánlott.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész

folyt köv…??

KategóriákL
Írta: