Lamune (2005)

Képtalálat a következőre: „lamune ico”

Eredeti cím ラムネ
Angol cím Lamune
Egyéb cím(ek) Lamune ~Glass Bin ni Utsuru Umi~
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2005
Ismertető:
Lamune, jelentése limonádé. Nyáron, hűtve kínálva az igazi. Miért is mondom ezt?

Nos, itt a nyár, a jó idő, közeleg a suli vége és már csak az utolsó vizsgák vannak hátra. A történet két fiatalról, Tomosaka Kenjiről és Konoe Nanamiról szól. Kenji hugával, Suzukával és édesapjával egy félreeső faluba költözik, ahol még gyerekként megismerkedik Nanamival. A tengerparton találkozik először a lánnyal, ahol rögtön össze is vesznek. Ám a sors fintora, hogy szomszédokká válnak. A két gyerek idővel felnő, és közöttük szoros kötelék alakul ki, ahogy tovaszállnak az évek…

Végül beköszönt a nyár, na meg a hőség, de persze az év végi vizsgát se felejthetik el. Időközben megérkezik Kenji unokahúga, Hikari is, ami még jobban nehezíti a már amúgy sem rózsás helyzetet. Nem sokkal később egy újabb lakótárssal, Misorával gyarapodik Kenjiék háztartása. Mi fog ebből kisülni? Inkább nem lövöm le a poént.

A grafika hozza a kívánt színvonalat, ami el is várható egy 2005-ös animétől. A szereplők gondosan lettek kidolgozva. A háttérre sem lehet semmi panasz. A zene egész jó, nekem legjobban az ending jött be. Itt-ott hallható a háttérben némi zene, de szerintem azok nem sikerültek túl jóra. A hangulata a végét leszámítva végig vidám. Szerelmi történet drámai behatással. Minden korosztály számára csak ajánlani tudom.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákL

Vélemény, hozzászólás?