Last Exile (2003)

Eredeti cím ラストエグザイル
Angol cím Last Exile
Egyéb cím(ek) LastEXILE
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2003
Ismertető:
Egy alternatív világban járunk. Bizonyos tekintetben elmaradottabb, más területeken pedig fejlettebb, mint a miénk.

Főhőseink Lavie Head és Klaus Valka mindketten tizenéves fiatalok. A családjaik barátok voltak, mindkettejük apja Vanship (afféle kicsi posta repülő) pilóta volt. Utolsó útjuk viszont a Grand Stream-en (egy hatalmas viharos térség, amiben számtalan hajó veszett már el) vezetett keresztül, egy létfontosságú békeszerződést szállítottak. Útjukról sosem tértek vissza, gyerekeik így magukra maradtak, a két ország pedig ma háborúban áll.

Lavie és Klaus szüleik nyomdokába lépnek és Vanship pilóták (Klaus pilóta, Laive a navigátora) lesznek. Mivel fiatalok és nevük nem túl ismert, így legfeljebb 2-3 csillagos (a csillag jelzi a küldemény fontosságát) bíznak rájuk.

Egy Vanship verseny közben egy hajót látnak lezuhanni. A pilóták segítségére sietnek, akik egy 11 év körüli kislányt, Alvist visznek magukkal, ő a küldemény, ha jól emlékszem 11 csillagos. A pilóták egyike már a lezuhanáskor, a másik később, az ellenséget feltartva hal meg. A két fiatal így magára vállalja Alvis elszállítását. A cél viszont nem más, mint a Silvana, a leghíresebb csatahajó, amely még sosem veszített, az ellenség pedig a Céh, amely a legfelsőbb hatalom birtokosa a világban.

Valahogy sikerül eljutniuk a Silvana-ra, de igen barátságtalanul fogadják őket. Nem sokkal ezután pedig a Céh támadásba lendül, Klaus és Lavie ezek után határoznak úgy, hogy a csatahajón maradnak és megvédik a kislányt.

A történet persze nem ilyen egyszerű. Alvis ugyanis nem közönséges gyerek, hanem egy kulcs. Méghozzá a világot teremtő kolonizáló űrhajóhoz, az Exile-hoz, melyre mindenki rá akarja tenni a kezét. Ha a Céh kegyetlen vezetője, Maestro Delphine szerzi meg, akkor a Céhen kívüliek élete végzetes veszélybe kerül.

Győzhetnek-e a “közönséges” emberek a “felsőbbrendű” Céh ellen, főleg ha a végső csatát az ellenség otthonában, a Grand Stream-ben vívják? Kié lesz végül az utolsó Exile?

Az anime hangulatos, jól kidolgozott fantáziavilágban játszódik. A grafika kimagasló, a hajók nagyrésze számítógépes, de szépen beleillik a rajzolt képi világba. A zenék is szépek, én minden egyes rész openingjét és endingjét végighallgattam. A történetet elsősorban a kalandfilmek és a drámák kedvelőinek ajánlom, de szerintem mindenkinek elnyeri majd a tetszését.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákL