Last Exile (2003)

Infó:

Eredeti cím ラストエグザイル
Angol cím Last Exile
Egyéb cím(ek) LastEXILE
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2003

Ismertető:

Egy alternatív világban járunk. Bizonyos tekintetben elmaradottabb, más területeken pedig fejlettebb, mint a miénk.

Főhőseink Lavie Head és Klaus Valka mindketten tizenéves fiatalok. A családjaik barátok voltak, mindkettejük apja Vanship (afféle kicsi posta repülő) pilóta volt. Utolsó útjuk viszont a Grand Stream-en (egy hatalmas viharos térség, amiben számtalan hajó veszett már el) vezetett keresztül, egy létfontosságú békeszerződést szállítottak. Útjukról sosem tértek vissza, gyerekeik így magukra maradtak, a két ország pedig ma háborúban áll.

Lavie és Klaus szüleik nyomdokába lépnek és Vanship pilóták (Klaus pilóta, Laive a navigátora) lesznek. Mivel fiatalok és nevük nem túl ismert, így legfeljebb 2-3 csillagos (a csillag jelzi a küldemény fontosságát) bíznak rájuk.

Egy Vanship verseny közben egy hajót látnak lezuhanni. A pilóták segítségére sietnek, akik egy 11 év körüli kislányt, Alvist visznek magukkal, ő a küldemény, ha jól emlékszem 11 csillagos. A pilóták egyike már a lezuhanáskor, a másik később, az ellenséget feltartva hal meg. A két fiatal így magára vállalja Alvis elszállítását. A cél viszont nem más, mint a Silvana, a leghíresebb csatahajó, amely még sosem veszített, az ellenség pedig a Céh, amely a legfelsőbb hatalom birtokosa a világban.

Valahogy sikerül eljutniuk a Silvana-ra, de igen barátságtalanul fogadják őket. Nem sokkal ezután pedig a Céh támadásba lendül, Klaus és Lavie ezek után határoznak úgy, hogy a csatahajón maradnak és megvédik a kislányt.

A történet persze nem ilyen egyszerű. Alvis ugyanis nem közönséges gyerek, hanem egy kulcs. Méghozzá a világot teremtő kolonizáló űrhajóhoz, az Exile-hoz, melyre mindenki rá akarja tenni a kezét. Ha a Céh kegyetlen vezetője, Maestro Delphine szerzi meg, akkor a Céhen kívüliek élete végzetes veszélybe kerül.

Győzhetnek-e a “közönséges” emberek a “felsőbbrendű” Céh ellen, főleg ha a végső csatát az ellenség otthonában, a Grand Stream-ben vívják? Kié lesz végül az utolsó Exile?

Az anime hangulatos, jól kidolgozott fantáziavilágban játszódik. A grafika kimagasló, a hajók nagyrésze számítógépes, de szépen beleillik a rajzolt képi világba. A zenék is szépek, én minden egyes rész openingjét és endingjét végighallgattam. A történetet elsősorban a kalandfilmek és a drámák kedvelőinek ajánlom, de szerintem mindenkinek elnyeri majd a tetszését.

KategóriákL