Last Exile: Gin’yoku no Fam (2011)

Képtalálat a következőre: „Last Exile: Gin'yoku no Fam ico”

Infó:

Eredeti cím ラストエグザイル-銀翼のファム-
Angol cím Last Exile: Fam, The Silver Wing
Egyéb cím(ek) LASTEXILE -Fam, The Silver Wing-
Besorolás anime, TV
Hossz 21 rész
Dátum 2011 – 2012

Ismertető:

A „békés” felhők közöttA Last Exile animével először 2003-ban találkozhattunk a képernyőkön egy 26 részes sorozat formájában. Azóta megjelent Last Exile: Ginyoku no Fam című mangája, ami egy új, eredeti történet a Last Exile világában. A középpontban egy vanship pilóta és navigátora áll, akik Vespájukat kormányozzák a szabad és békés egeken keresztül. A manga alapján nem sokkal később adaptáció is készült, ami a 2011-es őszi szezonban debütált a rajongók és műfajkedvelők nagy örömére.

A világban számos ellenségeskedő nemzet és háború uralkodik. Ez csillapodni látszik, mikor Turan és Adesz népe béketárgyalásra készül a nagy szent tónál. Turan élén jelenleg a két hercegnő, Liliana és Millia áll apjuk betegeskedése miatt, míg Adesz vezetője Luszkínia Hafeez, aki a szerződés aláírására egy hatalmas Föderációs flottával érkezik rátámadva Turan hajóira. Tehát a béketárgyalás csak egy ürügy volt Adesz számára.

Miközben az egész világ a területek megszerzéséért harcol, addig a légi kalózok semlegesek és függetlenek maradtak, szabadon szállva az égen. Most mégis Turan segítségére érkeznek. Közülük egy 15 éves pilóta, Fam és navigátora, Giselleeszel ki egy tervet a hercegnők hajója, a Laszasz megmentésére. Fam egy nagyon életvidám és bátor pilóta, akinek nagy álma, hogy megrendezésre kerüljön a második Nagy Verseny, ugyanis gyerekkorában lelkesen szurkolt édesapjának, aki részt vett ezen a versenyen. Rengeteg jó emlék fűzi a rendezvényhez, hiszen akkor még mindenki békében élt. Giselle kicsit visszahúzódóbb lány, de mindig kitart barátja mellett és segíti őt bármiben. Ám hiába mentik meg ezt a hajót, a többi megsemmisül. Luszkínia viszont ekkor se vonul vissza, hanem megindul, hogy átvegye az uralmat a birodalmi főváros, Iglázia felett. Tulajdonképpen ekkor veszi kezdetét a történet Fam, Giselle és Millia körül. De hogy mi a terve Luszkíniának a háborúval? És mit fognak tenni Famék? Mindenre megkapjuk a választ.

Megvalósítás

 

    • A történet nagyon jól fel van építve. Arányosan felosztották a harcokat, a drámai és humoros jeleneteket. Izgalmas és fordulatos csatákkal találkozhatunk, amik mellett a nagy érzelmek is helyett kapnak. A legfontosabb szereplőket is megismerhetjük, de persze a többiekről se feledkeznek meg.

 

    • A hangok, zenék is erősségei az animének. Az OST-et azoknak is ajánlom, akik nem nézik meg az animét, mert igazi gyöngyszemeket találhatunk köztük. Az OP-et Sakamoto Maaya énekli, a szám címe pedig Buddy. Egy energikus, hangulatos dal, amihez nagyon passzol a képi világ. A legtöbb részben felcsendülő ED a Starboard című szám Hitomielőadásában. Ez már jóval lassabb, de egy nagyon szép dal.

 

  • A grafika terén se panaszkodhatunk. A csatajeleneteknél néha olyan érzésünk akadhat, mintha élő hajók összecsapását látnánk. Ez a fajta megoldás jól illeszkedik a rajzolt karakterekhez és hátterekhez. Jó pár vélemény szerint a karakterdesign az anime gyengéje, pedig szerintem illik a sorozathoz. Már el se tudnám képzelni más megvalósítással.

 

Ajánlás

Mindenképpen csak ajánlani tudom az animét, hiszen aki belekezd, egy nagyon jól felépített és kerek történettel találkozhat. Ha valaki esetleg ódzkodik a csatáktól, az is bátran belevághat, mert nem csak ezen van a hangsúly. Én nem bántam meg, hogy belekezdtem az animébe, végig le tudta kötni a figyelmem. Aki pedig látta az eredeti sorozatot, annak kötelező darab!