Last Exile: Gin’yoku no Fam (2011)

Képtalálat a következőre: „Last Exile: Gin'yoku no Fam ico”

Eredeti cím ラストエグザイル-銀翼のファム-
Angol cím Last Exile: Fam, The Silver Wing
Egyéb cím(ek) LASTEXILE -Fam, The Silver Wing-
Besorolás anime, TV
Hossz 21 rész
Dátum 2011 – 2012
Ismertető:
A „békés” felhők közöttA Last Exile animével először 2003-ban találkozhattunk a képernyőkön egy 26 részes sorozat formájában. Azóta megjelent Last Exile: Ginyoku no Fam című mangája, ami egy új, eredeti történet a Last Exile világában. A középpontban egy vanship pilóta és navigátora áll, akik Vespájukat kormányozzák a szabad és békés egeken keresztül. A manga alapján nem sokkal később adaptáció is készült, ami a 2011-es őszi szezonban debütált a rajongók és műfajkedvelők nagy örömére.

A világban számos ellenségeskedő nemzet és háború uralkodik. Ez csillapodni látszik, mikor Turan és Adesz népe béketárgyalásra készül a nagy szent tónál. Turan élén jelenleg a két hercegnő, Liliana és Millia áll apjuk betegeskedése miatt, míg Adesz vezetője Luszkínia Hafeez, aki a szerződés aláírására egy hatalmas Föderációs flottával érkezik rátámadva Turan hajóira. Tehát a béketárgyalás csak egy ürügy volt Adesz számára.

Miközben az egész világ a területek megszerzéséért harcol, addig a légi kalózok semlegesek és függetlenek maradtak, szabadon szállva az égen. Most mégis Turan segítségére érkeznek. Közülük egy 15 éves pilóta, Fam és navigátora, Giselleeszel ki egy tervet a hercegnők hajója, a Laszasz megmentésére. Fam egy nagyon életvidám és bátor pilóta, akinek nagy álma, hogy megrendezésre kerüljön a második Nagy Verseny, ugyanis gyerekkorában lelkesen szurkolt édesapjának, aki részt vett ezen a versenyen. Rengeteg jó emlék fűzi a rendezvényhez, hiszen akkor még mindenki békében élt. Giselle kicsit visszahúzódóbb lány, de mindig kitart barátja mellett és segíti őt bármiben. Ám hiába mentik meg ezt a hajót, a többi megsemmisül. Luszkínia viszont ekkor se vonul vissza, hanem megindul, hogy átvegye az uralmat a birodalmi főváros, Iglázia felett. Tulajdonképpen ekkor veszi kezdetét a történet Fam, Giselle és Millia körül. De hogy mi a terve Luszkíniának a háborúval? És mit fognak tenni Famék? Mindenre megkapjuk a választ.

Megvalósítás

 

    • A történet nagyon jól fel van építve. Arányosan felosztották a harcokat, a drámai és humoros jeleneteket. Izgalmas és fordulatos csatákkal találkozhatunk, amik mellett a nagy érzelmek is helyett kapnak. A legfontosabb szereplőket is megismerhetjük, de persze a többiekről se feledkeznek meg.

 

    • A hangok, zenék is erősségei az animének. Az OST-et azoknak is ajánlom, akik nem nézik meg az animét, mert igazi gyöngyszemeket találhatunk köztük. Az OP-et Sakamoto Maaya énekli, a szám címe pedig Buddy. Egy energikus, hangulatos dal, amihez nagyon passzol a képi világ. A legtöbb részben felcsendülő ED a Starboard című szám Hitomielőadásában. Ez már jóval lassabb, de egy nagyon szép dal.

 

  • A grafika terén se panaszkodhatunk. A csatajeleneteknél néha olyan érzésünk akadhat, mintha élő hajók összecsapását látnánk. Ez a fajta megoldás jól illeszkedik a rajzolt karakterekhez és hátterekhez. Jó pár vélemény szerint a karakterdesign az anime gyengéje, pedig szerintem illik a sorozathoz. Már el se tudnám képzelni más megvalósítással.

 

Ajánlás

Mindenképpen csak ajánlani tudom az animét, hiszen aki belekezd, egy nagyon jól felépített és kerek történettel találkozhat. Ha valaki esetleg ódzkodik a csatáktól, az is bátran belevághat, mert nem csak ezen van a hangsúly. Én nem bántam meg, hogy belekezdtem az animébe, végig le tudta kötni a figyelmem. Aki pedig látta az eredeti sorozatot, annak kötelező darab!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész
9.5 rész (Special)

 

KategóriákL