Les Miserables: Shoujo Cosette (2007-08)

Eredeti cím レ・ミゼラブル 少女コゼット
Angol cím Les Miserables
Egyéb cím(ek) Les Miserables Shoujo Cosette
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Év 2007 – 2008
Ismertető:
Azt hiszem, már mindenki számára ismerős lehet a történet, mely Victor Hugo klasszikus regénye nyomán készült. Magyarországon Nyomorultak címen ismerhettük meg a kis Cosette életének fájó és boldog pillanatait, hogy vált szegény, kitaszított kislányból világi úrinővé. Rengeteg feldolgozása született már e műnek, s most végre a japánok is elkészítették az anime változatot.

Cosette édesanyjával, Fantine-nal érkezik meg Montfermeil-be, ahol anyja munkát keres, ám Cosette-tel az oldalán ez nehézkesen megy. Mindenhol elutasítják, amint meglátják, hogy nincs egyedül. Akkoriban csak teher volt egy gyerek, ha a nő egyedül nevelte. Fantine már kezdi feladni, ám ekkor találkoznak a Thenardier családdal. A családfő enyhén borvirágos orrú, az asszonyka meg, na igen, a rajzolók vicces kedvükben lehettek.

Thenardier-ék felajánlják, hogy vigyáznak a kis Cosette-re, míg Fantine munkát keres magának, ám ezért borsos árat kérnek. Végül az asszony úgy dönt, hogy a családnál hagyja Cosettet, míg nem lesz elég pénze ahhoz, hogy visszajöjjön érte. Ám ekkor még nem tudhatta, mi vár szeretett gyermekére…

A képek csodásak, a zene isteni, igazán jóra sikeredett. A készítők egy egész részt szántak Cosette és Fantine történetére, vagyis a kezdetekre, ami nem volt elmondható a mese változatról. Nagyon érzelemdús történet, én nagyon szeretem, ajánlom mindenkinek.

Online részek:
 01. rész  02. rész

folyt köv…

KategóriákL
Írta: