Level E (2011)

Eredeti cím レベルE
Angol cím Level E
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2011
Ismertető:
Yoshihiro Togashi neve bizonyára sokaknak ismerős lehet. Méghozzá olyan méltán híres mangákból, mint a Hunter x Hunter, vagy a Yu Yu Hakusho. Azonban 1995-ben előrukkolt Level E című mangájával, főszerepben egy elég különc, kicsit őrült és első ránézésre enyhén bishi szőkeséggel. Mondhatni, egy “galaktikus csodabogárral”, aki a Shounen Jumpmagazin hasábjain debütált.

Azonban mielőtt belevágnék a történetbe, kicsit térjünk ki az alkotóra is. Hiszen egy ilyen nagy név mellett nem lehet csak úgy elmenni.

Yoshihiro Togashi 1966-ban született a Yamagata prefektúrában. Már egészen fiatal korában elkezdte a rajzolást, míg nem egyetemi évei alatt a Shueisha kiadó fel nem fedezte. Legelső megjelent mangája az Ookami Nante Kowakunai, ami 1989-ben jelent meg. Érdekesség még, hogy később feleségül vette a Sailor Moon alkotóját, Naoko Takeuchit.

Történet

Vajon léteznek földönkívüliek? Bizonyára sokan feltették már magukban ezt a kérdést, miközben az éjszakai ég gyönyörűséges fényeit kémlelték. Talán megannyi értelmes lény és kultúra található más távoli naprendszerekben vagy galaxisokban. Bár az is lehet, hogy nem kell fényéveket utaznunk ahhoz, hogy idegenekkel találkozzunk… Sőt, lehet elég hogyha csak a sarki boltba lemegyünk! Ugyanis mi van, ha a földönkívüliek közöttünk élnek? S olyan tökéletes az álcájuk, hogy mi erről mit sem tudunk.

Történetünkben ez maga a puszta valóság. Ugyanis több száz földönkívüli faj éli mindennapi életét a Földön. Egyes fajok békések, de vannak közöttük olyanok is, akik agresszív természetűek. Vagy éppen a kihalás szélén állnak. S mindezek békében és álcázva magukat, együtt élnek velünk a Földön. Természetesen erről a hétköznapi embereknek fogalmuk sincs.

Minden egy balesettel kezdődik… Egy első ránézésre félnótásnak tűnő földönkívülivel találhatjuk magunkat szembe, aki aprócska mentőcsónakjával balesetet szenved. Majd egy ártatlan mit sem sejtő gimnazista lakásába fészkeli be magát, mint hajléktalan földönkívüli, ezzel is megkeserítve a fiú, Yukitaka Tsutsui “új” életének kezdetét. Ugyanis most érkezett meg Tokióból Yamagatába, mivel ezentúl a helyi gimnáziumba fog járni. S ezenfelül nagy reményeket fűznek a baseball játékához a suli csapatában. Eddig minden szép és jó lenne, amíg meg nem pillantja a lakásában üldögélő ismeretlen embert, akiről hamar kiderül, hogy nem is ember, hanem földönkívüli. Bár erről a külseje semmit sem árul el, mivel nem egy “tipikus” alacsony és szürke, nagyfejű lény… ellenkezőleg, magasságával és hosszú szőke hajával teljesen emberinek tűnik. Ő Baka Ki El Dogra, de mindenki egyszerűen csak Baka ouji-nak hívja (azaz “hülye hercegnek”, a “baka” idiótát, hülyét jelent), mivel ő a Dogura bolygó hercege. Azonban hercegi teendői helyett sokkal jobban szereti megkeseríteni a körülötte lévők életét, s természetesen mindezt saját maga szórakoztatására. Ennek következtében retteghet minden Földlakó, ugyanis Baka herceg ezúttal a Földet vette célpontul!

Megvalósítás

A grafika mindenképpen hozza a színvonalat. Az opening és ending is kiválóra sikerült. Az openinget Chiaki Kuriyamaelőadásában hallhatjuk, aki az éneklés mellett mozifilmekben is szerepelt már. A Kill Billben ő játszotta Gogo Yubari szerepét. Valamint több japán filmben is szerepet kapott már. Mindezek mellett még szinkronszínészként is hallhattuk, ugyanis a The Sky Crawlers (Égenjárók) moziban ő adta Midori Mitsuya hangját. Az endinget pedig a ViViD visual kei zenekar előadásában hallhatjuk. Úgyhogy az op-re és az ed-re nem lehet panasz. Viszont ez nem igaz magára az animére. Mivel sajnos a kezdeti fellendülésből hamar hanyatlásnak indult. Azonban maga az alapötlet kiváló. Ugyanis kit ne foglalkoztatott volna már az a tény, hogy léteznek-e rajtunk kívül más intelligens lények a Földön kívül? A merészebbekben akár már az a gondolat is megfordulhatott, hogy már itt is vannak! Úgyhogy mindenkinek, akit kicsit is foglalkoztat ez a téma, bátran ajánlom az anime megtekintését. Hiszen talán már most sem vagyunk egyedül!

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

KategóriákL

Vélemény, hozzászólás?