Litchi De Hikari Club (2012)

Eredeti cím ライチDE光クラブ
Angol cím Lychee Light Club
Egyéb cím(ek) Litchi☆Hikari Club
Besorolás anime, TV
Hossz 8 rész
Dátum 2012
Ismertető:
Furuya Usamaru Litchi Hikari Club című mangája 2005-től 2006-ig futott az Ohta Shuppan alternatív antológiájában, a Manga Erotics Fben. A történet erősen korhatáros, durván erőszakos, morbid, groteszk jelenteket tartalmaz, és még a nyílt szexualitást sem mellőzi, szóval nem az a fajta manga, amiből animeadaptáció szokott készülni. Épp ezért elég nagy meglepetést okozott, amikor 2012 nyarán mégis bejelentették, hogy tv-sorozat formájában kívánják feldolgozni. Persze hamar kiderült, hogy nem magát történetet szeretnék adaptálni, hanem csak néhány perces, humoros rövidkékről van szó, amik a manga alapjául is szolgáló színdarabot hivatottak promótálni.Amire senki sem számított
A Hikari Club… kicsit másképp

A Litchi Hikari Club története kilenc nyolcadikos fiúról szól, a Hikari Club tagjairól, akik a titkos bázisukon egy licsivel működő kiborgot építenek. Az anime epizódjai a fiúk gyűléseit parodizálják, és nagyjából mind ugyanarra a sémára épülnek, valaki előáll egy ötlettel, amit aztán a csapat megvitat, és mindenki hozzáteszi a maga kis javaslatát. Maguk az ötletek elég széles skálán mozognak, onnan kezdve, hogy „Menjünk strandra!”, odáig hogy „Építsük át Litchit valamilyen hasznosabb eszközzé!”

A sorozat animációja pont olyan minimalista, mint amit a hasonló, pár perces epizódhosszal operáló sorozatoknál már megszokhattunk. A fiúk aranyos chibi dizájnt kaptak, a hangjukat pedig nem seiyuu-k szolgáltatják, hanem azok a színészek, aki a színdarabban is alakítják őket. Nyitó-, záró- és háttérzenéül Hakuei manga által inspirált minialbumáról használtak számokat.

A manga után szabadon

A Litchi Hikari Clubtól alapvetően nem áll távol a humor, maga a mangaka is rajzolt néhány paródiamangát és doujinshit hozzá, de sötét és erőszakos története ellenére már az eredeti mangának is volt humora, még ha morbid és cinikus is. Ez a sorozat azonban egészen más pályán mozog, és nagyon érződik rajta, hogy nem az eredeti szerző írta. Őszintén bevallom, nekem egyáltalán nem jött be az anime humora, de ebből még nem kell feltétlenül messzemenő következtetéseket levonni. Igazából ez egész sorozat épphogy csak kiteszi egy átlagos animeepizód hosszát, úgyhogy akinek tetszett a manga, és kíváncsi rá, hogy miféle animét csináltak belőle, az nyugodtan nézzen bele, és döntse el maga, hogy viccesnek találja vagy sem. Akik viszont nem olvasták a mangát, azok jobb, ha nem is próbálkoznak vele, mert egy mukkot se fognak érteni belőle.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész

 

KategóriákL
Írta: