Little Busters! (2012)

Eredeti cím リトルバスターズ!
Angol cím Little Busters!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2012 – 2013

 

Ismertető:
A Little Busters! a Key stúdió 2007-es visual noveljének adaptációja. Ismerősek lehetnek, hiszen olyan remekműveket alkottak, mint a Clannad, vagy épp a Kanon.

Történet

A főszereplő Naoe Riki, egy középiskolás fiú, akinek szülei korán meghaltak, azóta pedig narkolepsziában szenved. Négy gyerek mentette ki a depresszióból, név szerint Natsume Kyousuke, Natsume Rin, Inohara Masato és Miyazawa Kengo. Little Busters-nek nevezték magukat, és befogadták maguk közé Rikit, akivel mindig játszottak, mikor szüksége volt rá.
Az anime akkor veszi kezdetét, mikor Riki már másodéves gimnazista. A Little Busters még mindig együtt van, jó barátok. Kyousuke, a vezetőjük pedig kitalálja, hogy alapítsanak baseball csapatot. Igen ám, de ehhez több tagra van szükség, így megkezdődik a toborzás, amiben Rikinek igen nagy szerepe lesz…

Megvalósítás

Maga a történet meglehetősen lassan halad, de a nézőt így is leköti, a vígjáték mellett pedig a dráma is helyet kap. Agrafika elég megosztó. A karakterdizájn a Clannad stílusát viszi tovább, viszont kissé elnagyolt. A hátterek viszont szépek, valamint nagyon élénkek a színek, ez pedig megadja az egész hangulatát. Hangok terén nagyon jól teljesít, a szinkronokat nagyon eltalálták, a háttérzenék fülbemászóak, az opening-ending páros pedig kifejezetten szépre sikerült.

Saját vélemény

Nekem személy szerint nagyon tetszett az anime. Jól eltalálták a vígjáték és dráma közötti egyensúlyt, a történet érdekes, a grafika pedig, szerintem, nagyon szép, az elnagyoltság ellenére is. Ajánlanám azoknak, akik szeretik a jó vígjátékokat, de nem határolódnak el a drámától sem. Azok is tehetnek vele egy próbát, akik szerették a Clannadot, nyomokban hasonlít arra is.

Online részek:
KategóriákL
Írta: