Love Live! School Idol Project (2013)

Képtalálat a következőre: „Love Live! School Idol Project ico”

Eredeti cím ラブライブ! school idol project/
Egyéb cím(ek) Love Live! TV
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2013
Ismertető:
Különleges alapok…

A Love Live! animeadaptációját megelőzve, 2010-től 2012-ig 5 zenés videót jelentettek meg, különböző dalokat feldolgozva a főszereplő lányok előadásában, melyek már utaltak a valódi történetre is. Nemsokkal a „Wonderfull Rush” megjelenése után – 2012 januárjában – manga formájában is napvilágot láthatott az idolok fényűző szereplése. A képregényt Sakurako Kimiko írta, az illusztrálást Arumi Tokita végezte és a Dengeki G’s Magazin közreműködésével a boltokban is kaphatóvá vált.

Egy, két, há’, GOOO!

Az alapokat már mindenki ismeri, de miről is szól a Love Live! pontosan? Kezdjük az elején.

Honoka Kousaka, egy másodéves, középsulis lány, tele energiával, önbizalommal, 2 legjobb barátnője is mindig mellette áll, és mérhetetlenül imádja az iskoláját. Eddig egy átlagos school life-nak tűnik a történet, ám korántsem az. A bökkenő ugyanis az, hogy a sulit be akarják zárni, mivel az oda jelentkező diákok száma tragikusan lecsökkent az utóbbi időszakban, az elsőéveseknél is csak 1 osztály indult, ennek fényében nincs más megoldás. Amint ez Honoka fülébe jut, eluralkodik rajta a pánik és a szomorúság, hogy imádott gimije, miután mindenki leérettségizett, megszűnik. Vagy mégse? Főhősnőnk – egy másik iskola láttán – nagyszerű ötlettel rukkol elő, mellyel akár meg is menthetik a sulit, sőt, még több tanulót is odavonzhatnak. Ez pedig nem más, minthogy sztárokká válnak. Kisebb ódzkodás, és egyetnemértés után Honoka, Kotori és Umi megkezdik útjukat az idollá válás rögös útján. Csupán mókának tűnik az egész, ám rá kell döbbenniük főhőseinknek, hogy korántsem piskóta ez az út. Már az elején akadályba ütköznek azzal, hogy tevékenységüket nem hagyja jóvá a diáktanács elnöke, és így a sulifesztiválon lépnek fel próbaképp, amely nem úgy sül el, ahogy tervezték…
Mégis, kitartásuknak köszönhetően csak előre haladnak, plusz a történet során rengeteg új tagra, barátra és ellenségre tesznek szert.

Komoly előrelépés!

Nos, véleményem szerint már-már hiányzott egy ilyesfajta témájú szerzemény az utóbbi években, de most végre megkaptuk. A grafikával kezdeném. Lévén, hogy 2013-as műről beszélünk, főképp a designtól várjuk a legjobbat. Ebben az esetben a Sunrise kitett magáért. Nem változtatott egyik karakteren sem, plusz sikerült belecsempészni a mai modernitást a designtervezés közben, így egy gyönyörű, élénk színekkel teli képi világot élvezhetünk végig. Ehhez még kiemelném a táncok megoldását, amely a zenés videókban 3D-s megoldásban nyilvánult meg. Azonban, ez is a múlté, a stúdió odafigyelt erre a részletre is, és olyan profin oldották meg a fellépő jeleneteket, hogy néha még én sem veszem észre a pici 3D-s beütést. Még egy plusz pont.

A zenéket illetően: hozza elődeinek hangulatát, lágy, dallamosabb zenéket válogattak össze, pontosan a téma és a vidám hangulat kihangsúlyozása érdekében. Az opening egy fellépést mutat be a μ’s előadásában, méghozzá a „Bokura wa Ima no Naka de”-t énekelve, endingként pedig a „Kitto Seishun ga Kikoeru” csendül fel, ugyancsak a lányok hangjával. Történetesen nekem mindkét szám bejött, mégis inkább az aláfestő zenék fogtak meg igazán. Mégis, ami talán igazán meghatóvá teszi ezt a remek művet, hogy hatalmas hangsúlyt fektetnek még a barátságra és a csapatmunkára. Az ilyen részeknél mindig sikerül valamilyen szinten a nézőre hatni, olyan valóságosan tudták megoldani az ilyen helyzeteket. Összességében egy nagyszerű animét kaptunk, de talán csak én vagyok elfogult vele szemben, mivel nagyon tetszik eddig. ^^

Fel a csúcsra!

Főként a műfaj kedvelőinek ajánlom, akik szeretik a zenét, a sztárrá válást, és akik nem egy eget rengető, világmegváltó történetre vágynak. Inkább egy könnyedebb animéről lenne itt szó, amelyet akár egy dolgos nap után is megnézhet bárki kikapcsolódásképp.

Online részek:
KategóriákL

Vélemény, hozzászólás?