Love Stage!! (2014)

Eredeti cím LOVE STAGE!!
Angol cím Love Stage!!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 10 rész
Év 2014
Ismertető:
Előszó
2014. egyik leginkább várt sorozata lett a Love Stage!! a műfaj iránt érdeklődők körében, hiszen évek óta nem volt már Boy’s Love, azaz a férfiak közt szövődő szerelmet középpontba állító sorozat a szezonban. Az eredeti mangát Eiki Eiki írta és Zaou Taishi illusztrálta, eddig öt kötet jelent meg belőle, valamint három kötet a Back Stage!! címet viselő spin-off light novelből.
Történet
Sena Izumi otaku, akinek minden álma, hogy mangaka legyen. Igen ám, csakhogy hiába a csodálatra méltó elszántsága, ha tehetsége semmi. Ezt persze rajta kívül mindenki látja, és pont ezért a családja – melynek Izumit leszámítva minden tagja a szórakoztatóiparban dolgozik, valamint Sagara Rei, az apja titkára, aki elfoglalt édesanyja helyett szinte anyja volt a kis Izuminak – eléggé aggódik a jövője miatt. Nagyon szeretnék Izumit is maguk között tudni, azonban a fiatalember makacsul ragaszkodik hozzá, hogy ő soha, egy kínos baleset miatt. Gyermekkorában a szülei elvitték magukkal egy esküvőről szóló reklámforgatásra, amiben ők játszották a főszerepet. Bár az eredeti tervek szerint Izumi pusztán kísérőként volt jelen, bizonyos okok miatt a kislányosan bájos kisfiúra koszorúslány ruhát adtak és mindenkivel elhitették, hogy a szebbik nem egy zsenge tagja, azonban a forgatás során a teljesen amatőr Izumit kellemetlen élmények érték. Végül a vele forgató kisfiú segítségének hála meg tudott nyugodni, és képes volt befejezni a reklámot. Az eset azonban olyan mély nyomot hagyott benne, ami miatt bájos arcát hatalmas szemüveg mögé rejtő, jellegtelen ruhákban járó mangafanatikus, szürke kisegér vált belőle. Nem is változna semmi, ha egy este otthon nem azzal fogadnák, hogy az esküvői klipet forgató cég a 10 éves fennállásuk évfordulójára egy, ‘ilyenek lettek a hajdani gyerekek’ reklámot akar készíteni. Ráadásul az immár idollá cseperedett régen volt kisfiú nem más, mint Ichijou Ryouma, akiért Izumi édesanyja, Nagisa teljesen odavan és minden vágya vele forgatni. Ryouma el is vállalja a munkát egy feltétellel, miszerint ragaszkodik hozzá, hogy a partnere az a különleges szemű lány legyen, akivel gyermekkorukban dolgozott együtt. Nincs más hátra, Nagisa öröméért és Izumi jövőjének érdekében meg kell győzni a makacsul ellenálló fiút, hogy hagyja ott imádott Lala-luluját és húzzon ismét szoknyát.
Karakterek
A sorozat igazán nagy erénye (véleményem szerint) a humora, amit a szerzőpáros abszolút a karakterekre és a remek helyzetkomikumokra épített. Mindenkinek megvan a maga lököttsége, ami miatt meg lehet szeretni, amik kiválóan mozgatják a sorozatot, és amiken kiválóan lehet szórakozni. Elég Izumira gondolni, akinek az otakusága számtalan mosolyt fakasztó helyzetet eredményez, Ryoumara, aki ismert sztár létére valami hihetetlenül bájos és néhol gyermeki személyiséggel rendelkezik. Eme gárdát gazdagítja a fentebb már említett, kissé tsundere Rei, aki bár hirtelen csattan, olykor indulatos és néha túl komoly, de őszintén szereti a Seiya családot, Izumi fölött pedig gondos tyúkanyóként őrködik; vagy Shougo, Izumi bátyja, aki imádnivaló különc, emellett van egy nem elhanyagoltató öcsi – komplexusa, de ha a helyzet meg kívánja meglepően komoly tud lenni. És ott vannak még a szülők, Seiya-san és Nagisa, Izumi klubtársai, az ügynökségek dolgozói valamint megannyi színes egyéniség, akik gazdagítják a történetet és mosolyra fakasztják a nézőt.
Vélemény
Összességében csak dicsérni tudom ezt az animét. A grafika pazar, a történet abszolút mangahű néhány apróságot leszámítva, amik nagy része – Lala-lulu szimbolikus, ugyanakkor teljesen időrabló pillanatait kivéve – remekül beleillenek az egész mű hangulatába, így semmi kifogásom nem lehet a töltelékrészek ellen. A zenék nagyon eltaláltak, a sorozat szórakoztató, aranyos, bár kicsit rontja az élményt a részek kevés száma és az, hogy a Back Stage!! szál, azaz Rei és Shougo nagyon kevés figyelmet kapott. Viszont nagyon kreatívan oldották meg a cenzúra kérdését a készítők, és bár elég művészi lett, de így is többet mutattak, mint az elmúlt néhány évben bármelyik BL sorozat vagy OVA, de természetesen a mangában nyíltan mutatott szexjeleneteket innen majdnem teljesen kivágták, csak némi mézesmadzagot kaptunk vattacukorba csomagolva.
Seiyuu-érdekességek
Végül, de nem utolsó sorban nézzük a seiyuu szekciót. Mindig ejtek róluk néhány szót, de néha ezt különösen is indokolttá teszik nekem a készítők, nincs ez másképpen most sem, így hadd meséljem el a sorozat öt nagy seiyuu érdekességét. Biztos akadnak a Love Stage!! nézői között olyanok, akik a Free!-t is követték idén nyáron, és akiknek, azt hiszem, nagyon gyorsan fel is tűnt az első pont, amiről írni szeretnék. Az Izuminak hangot adó Yonaga Tsubasa, valamint a Reit játszó Hirakawa Daisuke a Free!-ben a Hazuki Nagisa-Ryugazaki Rei párost szólaltatja meg. Voltak feltételezések, hogy a mangakák ReiGisa rajongása okán lett a két úr kiválasztva, azonban ezt gyorsan meg is cáfolták a készítők, akik szerint merő véletlenről van szó. Hogy végül is mi az igazság, azt már soha nem tudjuk meg, de akár ez, akár az, semmit nem von le abból, hogy idén nyáron a két seiyuu–sama sokat élvezhette egymás társaságát, a mi szerdáink pedig a ReiGisa jegyében teltek. A következő seiyuu érdekesség nem máshoz, mint Shougóhoz kapcsolódik. Őt ugyanis Eiki Eiki az öccséről, a Breakerz nevű j-rock banda énekeséről, Daigoról mintázta, akit aztán felkértek Shougo szerepére. Így alakult, hogy Daigo-san a saját meleg alteregóját keltette életre, sőt a sorozat készítői szorosabbra is vonták a párhuzamot Daigo és Shougo között, amikor Shougóra hagyományozták Daigo jellegzetes mozdulatait, szófordulatait, vagy amikor Daigo szájába a különös párhuzamra vonatkozó szóvicceket adtak. Bár a fiatalember nem seiyuu, ahhoz képest végig nagyon ügyes volt, látványosan sokat fejlődött. A harmadik seiyuu cukiság a Trignal lett. Yonaga Tsubasa, Eguchi Takuya és Kimura Ryohei közös bandája a Trignal, elég régóta együtt zenélnek, vannak klipjeik, kislemezeik, rendszeresen koncerteznek, Japánban nagy népszerűségnek örvendenek. Mikor bejelentették, hogy Eguchi-san és Yonaga–san megkapta a két főszerepet, a Trignal rajongók rögtön találgatni kezdték, hogy ki lehet majd Kimura-san, hiszen az nem lehet, hogy pont ő kimarad. És nem is maradt, Izumi barátját Kuroi-kunt játszotta, így a Trignal teljes fővel vehetett részt a forgatásokon.
És utolsóként nézzük az opening és ending párost. Most azok az olvasók vannak előnyben, akik ismerik a Haikyuu! című animét, hiszen a Tanaka–senpait megszólaltató Hayashi Yuu nem más, mint a Love Stage! openingjét éneklő banda, a SCREEN Mode vokalistája, még az endinget a Love Stage!!- ben is játszó seiyuu, a Sotomura Kousuket életre keltő Yamamoto Kazutomi énekli.
Ajánlás
Magam részéről bárkinek bátran ajánlom a Love Stage!!-t azok közül, akik érdeklődnek a BL műfaj iránt és szeretik a romantikus komédiákat, hiszen ez a kettő szinte tökéletes kombinációja. Azoknak pedig, akiknek nem volt elég Izumiékból, javaslom, vegyék elő a mangát, és a light novelt, amik folytatják és kibővítik az anime által megkezdett szálakat
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
Ova

 

CategoriesL