Lovely Complex (2007) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Lovely Complex ico”

Eredeti címラブ★コン
Angol címLovely Complex
Magyar címLovely Complex
Egyéb cím(ek)LoveCom
Besorolásanime, TV
Hossz24 rész
Dátum2007
Ismertető:
A Lovely Complex egy romantikus vígjáték műfajú shoujo mangaként látta meg a napvilágot, Nakahara Aya kezéből. 2001-től 2006-ig a Shueisha Bessatsu Margaret gondozásában 17 kötet került kiadásra. A történet 2004-ben megkapta a 49. Shogakukan Manga-díjat.

Történet:
Koizumi Risa egy gimnazista lány, aki a maga 172 centijével kitűnik az átlagos magasságú lányok közül. Ha ez nem lenne elég, a kettes osztályba jár egy srác, Atsushi Otani, aki szintén efféle problémákkal küszködik, csak pont az ellenkezőjével. Ő a maga 156 centijével jóval alacsonyabb, mint az átlagos japán srácok. Emiatt mindkettejüknek van egyfajta komplexusa, ami a magasságukhoz köthető. Az iskola kezdete után elég jó barátokká válnak, de folyton veszekednek, ami általában oda fajul, hogy mindenki rajtuk röhög. Ebből a viselkedésből kifolyólag ragasztja rájuk az osztályfőnökük az „All-Hashin Kyoujin” nevet(magyar fordításban Defekt Duó), egy népszerű komikus duó után, akik között szintén nagy volt a magasságkülönbség.
A két fiatalnak azonban nincs szerencséje a szerelemben. Egy balul elsült szerelmi próbálkozás után – aminek oka persze a magasság – elhatározzák, hogy akkor sem adják fel. Szerelmük tárgya, Suzuki-kun és Chiharu összejönnek ugyan, de ők mindent beleadnak. Otani és Risa egyre több időt tölt együtt, ami nagyrészt annak is köszönhető, hogy a személyiségük és érdeklődési körük nagyon hasonlít. Még zene téren is, hiszen mindketten odáig vannak a japán rap műfajban tevékenykedő Umibouzuért.

Ahogy egyre többet vannak együtt, Risa elkezd máshogy érezni a fiú iránt, amit eleinte nem mer megosztani a sráccal, azonban Nobu-chan unszolására – aki történetesen Risa legjobb barátnője – megpróbál közelebb kerülni a hozzá.

 

Vajon a magasság tényleg ennyire számítana, ha szeretünk valakit? Tényleg ennyire meghatározó az egy szerelemben, hogy akit szeretünk magasabb vagy alacsonyabb?

 

Vélemény:

Őszinte leszek veletek, én egyszerűen imádom ezt az animét. Alapvetően nem tartozik a kedvenc műfajaim közé a vígjáték, de ebben az animében valahogy benne maradt a lelkem. Igaz, néhol nagyon idegesített, hogy Otani milyen idióta és értetlen tud lenni, de nagyon a szívembe lopta magát a történet, ami arra sarkallt, hogy a mangát is lefordítsam. A grafika nekem nagyon tetszik. Bevallom, a betétdalokat nem igazán figyeltem, mert a cselekmény annyira elragadta a figyelmem, hogy időm sem volt arra, hogy arra is figyeljek. Az opening és az ending nagyon illik az animéhez.

CategoriesL