Lupin Sansei (1971-72)

Lupin III ICON by Animegun

Eredeti címルパン三世
Angol címAngol címLupin III
Egyéb cím(ek)Lupin III: Part I
Besorolásanime, TV
Hossz23 rész
Dátum1971 – 1972
Ismertető:
Valószínűleg nem kell sok embernek bemutatnom Lupinékat, hiszen egy nagyon népszerű animéről van szó, rengeteg movie-val, OVA-val és speciállal. (Ha valaki mégsem találkozott volna velük, ajánlom a Pilot Film ismertetőjében összefoglaltakat.)

Lássuk inkább, hogyan indult ez a klasszikus mű! “Rupan Sansei” első sorozatát 2 évvel azután kezdte vetíteni a Yomiuri TV, hogy a Pilot Filmben vászonra került a mestertolvaj. Mivel nem igazán volt mire támaszkodniuk a készítőknek, lévén az első nagy Lupin TV-project, ezért kisebb változásokat láthatunk az anime előrehaladtával. Több rendező is részt vett az összeállításban, mint például a híres Miyazaki Hayao. Bár a rajzon érezhető, hogy elég régi és néha nem túl kidolgozott, ne feledjük, a ’70-es évek elején járunk, ehhez képest egész jó minőségű.

Az első sorozatot még kettő másik, hosszabb követte, és mivel mind a háromban más színű kabátot (dzsekit) visel a főszereplő (jelen esetben zöldet), ezért szokás “zöld-dzsekis” sorozatnak is nevezni.

Nem igazán követ összefüggő történetvonalat, inkább sok, különálló esetről szól. Megtudhatjuk, milyen volt Lupin és Goemon első találkozása és több gonosztevő is képbe kerül, akik majd később, movie szereplőként térnek vissza. Végső soron egy nagyon remek animét kaptunk, tele ötletes tolvaj-trükkel és rengeteg elrabolnivaló kinccsel.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne izgulni és nevetni Lupin, Goemon és Jigen kalandjain, amint végigrabolják a világot vagy éppen csak Zenigata elől menekülnek, mert Fujiko otthagyta őket a pácban

Online részek:
CategoriesL