Maburaho (2003-04)

Képtalálat a következőre: „Maburaho ico”

Eredeti cím まぶらほ
Angol cím Maburaho
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2003 – 2004
Ismertető:
A főszereplő egy 17 éves fiú, Shikimori Kazuki. Egy olyan iskolába jár, ahol a varázslók elitje tanul, az Aoi Akadémiára. Kész vesztes. Rosszak a jegyei, ügyetlen, ezért a lányok rá sem hederítenek, de igazi barátai sincsenek. Legnagyobb szerencsétlensége viszont az, hogy életében összesen 8-szor varázsolhat, ezután elporlad.

Az anime egy átlagos napon indul. Kazuki iskolába megy, ahol varázserő mérés van. Ez őt nem igazán érdekli, ezért hazamegy, és a szobájában talál egy lányt, akit Miyama Yuuna-nak hívnak. Azt állítja, hogy ő a felesége. Elszalad, de ekkor ráveti magát egy bombázó, Kuriko, és meg akarja erőszakolni. Kiderül ugyanis, hogy Kazuki, habár családja átlag alatti varázserővel rendelkezik, ősei közt a világ legerősebb mágusai vannak. Ez azt jelenti, hogy bár ő nem annyira értékes, gyereke nagy valószínűség szerint a világ legerősebb varázslója lesz. Ekkor megindul a hajsza Kazuki génjei után, ami rengeteg vicces jelenetet eredményez.

A grafika lenyűgöző. Csodálatos az animáció, és a CG ezen csak segít. Szerencsére csak a varázslatoknál használták, de ott nagyon szépen.

Sajnos elég kevés jó zene van ebben az animében. Az openinget és az endinget leszámítva igazi muzsika nincs is benne, csak hangulatkeltő dalok. Ha valami fontosabb esemény történik, akkor vagy az op vagy az end zenéjét használják, viszont ezek nagyon jóra sikeredtek. Kész élvezet hallgatni őket.

A karakterek abszolút szerethetőek. Ha valaki elsőre nem is szimpatikus, a végére biztosan megkedveli az ember. És most bővebben a többi főszereplőről:

Miyama Yuuna: 17 éves, és Kazuki osztályába jelentkezett át. Kiskorukban találkoztak először, ekkor bele is szeretett, és megígérte, ha felnő, a felesége lesz.

Kazetsubaki Kuriko: A varázslók egyik legnagyobb családjának legfiatalabb tagja. Bombázó. Mindent megkap, amit csak akar. Mikor értesül Kazuki őseiről, rögtön akcióba lép és erősen rányomul szegénykére.

Kamishiro Rin: Elsős az Akadémián. Családja szintén a legnagyobb varázslók közt van, de erejük egyre fogy, ezért megparancsolják Rin-nek, hogy szerezze meg Kazuki génjeit, hogy ezzel újra megerősödjön a família.

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a világ egyik legjobb ecchije. A történet fordulatos, a szereplők árnyaltak, a grafika és a zene szintén jó, és az ecchi jelentek csak indokolt esetben vannak. Sajnos a történet az anime 2/3-ában egy picit ellaposodik, de a végén újra összeszedi magát és happy end lesz. Én 10-ből 9 pontot adnék rá.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész

 

KategóriákM
Írta: