Macademi Wasshoi! (2008)

Infó:

Eredeti cím まかでみWAっしょい!/

japán
Angol cím The Magician`s Academy
Egyéb cím(ek) Macademi Wasshoi! Tv
Besorolás anime,TV
Hossz 12 rész
Év 2008

Ismertető:

Ichiro Sakaki “The Magician’s Academy” mangája – mely 2006-ban jelent meg az Enterbrain kiadásában – TV adaptációt kapott 2008-ban a Zexcs stúdió jóvoltából, a lolis, moe és ecchi stílusok kedvelőinek nagy örömére.^^’

A történetünk világában az átlagos emberek mellett istenek és démonok is léteznek – persze az emberek tudta nélkül. Néhány ember, aki tudja ezeket, maguk is különlegesek, ugyanis ezek varázslók. Hogy az istenek, démonok és emberek a varázslást tanulni tudják, valamint hogy a későbbiekben fenn tudják tartani az egyensúlyt a jó és rossz között – erre a célra hozták létre a Varázslók Iskoláját.

Itt futunk össze főhősünkkel, az iskolás Takuto Hasegawa-val, aki mint az emberek világában is, iskolába jár. Persze mellette varázslónak is tanul. Egyik vizsgája alatt, ami egy idézési varázslat kellett hogy legyen, megidézi Tanarot-ot. Tanarot akkora erővel rendelkezik, ami felboríthatja az egyensúlyt az istenek és démonok világa között, ami végzetes következményekkel járna. A fő történetszál ezen is fut. Persze mellette rengeteg melléktörténet kapott helyet, ami a Varázsiskola körül forog, valamint az ott dolgozó tanárok és diákok részvételével. Emellett a való világban is kapott helyet pár történet.

A történetek nincsenek leredukálva 1 rész/1 történetre, mert van ahol 2 történet kapott helyet az 1 rész alatt – egy főtörténet, valamint egy rövidebb, általában az anime irányvonalát nem befolyásoló történet. A szerelmi szálak sem maradnak el, mivel Takutot Tanarot is szereti, valamint egy varázsló osztálytársnője, a való világból egy másik lánybarátnője (osztálytársa) – valamint útközben még akadnak páran!^^

A sorozat nekem kicsit a Frenzied Family hangulatát elevenítette fel, de ez sokkal perverzebbre sikerült. (Különben az egyik részben az előbb említett animéből egy részletet is lehet látni.) A rajzolás az ilyen típusú animékhez megszokott, néhol bohókás, néhol szép, néhol pedig eléggé összecsapott rajzolást kap a néző, de mindez az anime hangulatától függ az adott esetben. A zene nekem szimpatikus, mint ahogy a szinkronhangok is. Az opening/endingre se mondhatok rosszat. Hogy kinek is ajánlom? Mindenkinek, aki a lolis, moe-s és ecchiben bővelkedő animéket szereti megfűszerezve sok humorral és nem túl komoly történetvonallal!

KategóriákM