Unbreakable Machine Doll (2013)

Képtalálat a következőre: „Unbreakable Machine Doll png”

Eredeti cím 機巧少女[マシンドール]は傷つかない
Angol cím Unbreakable Machine Doll
Egyéb cím(ek) Kikou Shoujo wa Kizutsukanai
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
Előzmény

A Kikou Shoujo wa Kizutsukanai eredetileg egy light novel sorozat, amit Reiji Kaito írt és Ruroo illusztrált. 2009 novemberében indult, 13 kötete van, melyből eddig 12 jelent meg. A light novelből mangát is indítottak, szintén Reiji Kaito írja. Ez a Monthly Comic Alive magazinban jelenik meg 2010 áprilisa óta. Az anime adaptációt 2013 októberében indították, decemberig futott 12 epizóddal, ami december és május között 6 ovával bővült.

Történet

A 20. század hajnalán a technológiai fejlődésnek köszönhetően a tudósok létrehoztak egy kifinomult technikát, azaz a Makinót, mely a tudomány és a mágia kombinációja volt. A tárgyakba mágikus áramkörök kerültek, így azok életre keltek, és személyiséggel lettek felruházva. Kezdetben katonai fegyverként töltötték be a céljukat, de ma már az egész világon elterjedt a technológia. Raishin Akabane, egy tehetséges bábjátékos, aki azért utazik Angliába a Walpurgis Gépművészeti Akadémiára (a legnagyobb oktatási intézmény a mágia világában), hogy tanulmányozhassa a gépművészet ezen technológiáját. A társa egy aranyos kislány, akit Yayának hívnak, aki valójában egy automata: egy élő baba, aki közelharcra specializálódott. Az akadémián négy évente kerül megrendezésre a Walpurgis Fesztivál, melyen csak a legjobban teljesítő 100 diák és automatáik vehetnek részt, s a tétje nem más, minthogy eldöntsék, ki érdemli ki a Wiseman címet, azaz ki a legtehetségesebb bábjátékos. A főszereplő srácnak azonban sokkal nyomósabb oka van arra, hogy részt vegyen a versenyen, mintsem a bajnokság megnyerése. Hogy pontosan miről is van szó? Mit rejt a múltja? Kiben bízhat? Hogyan érheti el a célját? És mi mindent kell feláldoznia, hogy megvalósítsa a tervét? Hogy ezekre a kérdésekre megkapjátok a választ, mindenképpen nézzétek meg ezt a nagyszerű animét.

Szereplők

Raishin Akabane

A történet főszereplője, egy tehetséges bábjátékos. Regisztrációs kódneve: Utolsó Előtti. A személyiségét leginkább a bátorság és az őszinteség jellemzi. Az automatákra is úgy tekint, mintha csak emberek lennének. A társa (automatája) egy aranyos kislány, akit Yayának hívnak. Nagyon is törődik vele (akár az életét is feláldozná érte, ha a helyzet megköveteli) annak ellenére, hogy általában sok gondot okoz neki megalapozatlan féltékenykedéseivel.

Yaya

A történet női főszereplője, Raishin automatája (Ban Doll), akit Karyusai Shouko épített. Egy aranyos tinédzser lány, aki fülig szerelmes mesterébe és minden női praktikát latba vet, hogy elcsábítsa. Minden egyes alkalommal, amikor egy lány túl közel kerül Raishinhoz, rosszkedvű lesz és depis. Nem tudja elviselni, ha más nő (Charlotte, Frey) társaságába találja mesterét, s ilyenkor felszínre törnek a valódi érzései, amiket időnként próbál elfojtani. Hőn szeretet vágya, hogy ember lehessen, elvegye Raishint és gyerekeket szüljön neki. A legfőbb feladatának tekinti, hogy megvédje a mesterét mint feleség.

Magnus/Tenzen

Raishin bátyja, aki szintén egy nagyszerű bábjátékos. (Egyszerre hat automatát is képes irányítani.) Regisztrációs kódneve: Marshal. Az akadémián nagy tisztelet övezi és elismerik páratlan tehetségét, őt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy megszerezze a Wiseman címet.

Hotaru

Magnus egyik automatája (Ban Doll), aki kísértetiesen hasonlít a húgukra, Nadeshikóra. A mestere biztonságát tartja ő is a legfontosabbnak, ezért nem habozik senki ellen sem merészen fellépni.

Felix Kingsfort

Az akadémia harmadéves hallgatója, a Fegyelmi Bizottság elnöke. Regisztrációs kódneve: Valkyrie. A lányok körébe nagy népszerűségnek örvend.

Eliza

Felix automatája, aki a Predator képességgel rendelkezik, azaz képes más babák mágikus körét magába olvasztani és használni a csaták során.

Charlotte Belew

Az akadémia másodéves hallgatója. Regisztrációs kódneve: Tyrant Rex (Leigázó zsarnok). Egy gyönyörű lány, akit nagyon érzékenyen érint, ha a női mellekről van szó. A társai tartanak tőle, amit részben saját magának köszönhet (vakmerő, indulatos), valamint annak, hogy az emberek gyakran félreértik őt. Az egyetlen személy, akit elég közel enged magához, és akinek meg is nyílik, az Raishin.

Sigmund

Charlotte sárkány (Ban Doll) automatája. Nagyon jól kijön Yayával, és tanácsokkal látja el. Kedvenc étele a csirke.

Loki

Az akadémia másodéves hallgatója. Regisztrációs kódneve: Sacred Blaze. A tehetsége rendkívüli, őt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy felvegye a versenyt a Marshallal. Az akadémia tíz legjobb bábosa közé tartozik.

Cherubim

Loki automatája, az angyal széria prototípusa, mely a Jet mágikus áramkörrel rendelkezik. A közelharci képességei messze felülmúlják a Garm szériáját. Csak egy rendkívül képzett bábos képes irányítani ezeket az automatákat.

Frey

Az akadémia harmadéves hallgatója, Loki nővére. Regisztrációs kódneve: Silent Roar. Az ígéret gyermekei közé tartozik, akárcsak az öccse, Loki. Egy kicsit ügyetlen, de ugyanakkor nagyon szereti a testvérét és megtesz mindent, hogy megvédje. Attól sem riad vissza, amikor Lokival kell harcolnia. Valamint Raishint is nagyon kedveli, amit fokozatosan ki is nyilvánít.

Ravi

Frey farkaskutya automatája, ami szintén egy Ban Doll.

Yomi

A Garm széria prototípusa (Ban Doll), a farkaskutyák biológiai anyja. A Sonic nevezetű mágikus áramkörrel rendelkezik.

Bronson

Az Isteni Művek elnöke. A 20 évvel ezelőtti bajnokság győztese. Regisztrációs kódneve: Sword Angel.

Lucifer

Bronson automatája, az aranyozott angyal, mely Jet áramkörrel van ellátva.

Alice Bernstein

Esti Parti Bizottság elnöke, Edward Rutherford lánya. Regisztrált kódneve: Elf Speeder.

Sin

Alice automatája, aki teljesen automatizált Machine Doll.

Edward Rutherford

Az akadémia igazgatója, a 19. század legerősebb mágusa.

Kimberley
Az akadémia professzora, egyben Raishin tanácsadója, s gépészeti fizikát tanít a hallgatóknak. A mágusok szövetségének szövetségese, a Nektar tagja.

Henriette Belew

Charlotte kishúga, aki szintén cserediákként érkezik az akadémiára. Androfóbiában szenved, de valamelyest sikerül ezt leküzdenie Raishin segítségével.

Shouko Karyusai

A világ legjobb babakészítője, aki nagy befolyásra tett szert a hadsereg fejeseinél az Oborofuji széria létrehozásának révén, s ennek hála, tudja teljesíteni Raishin kívánságát. Valamint neki adja a legerősebb automatát, melyet valaha készített. Imádja a bort és a fiatal, csinos nőket.

Irori

Yaya nővére, egy csinos baba. A Himokagami mágikus körrel rendelkezik, mely révén képes jégalapú támadásokra.

Komurasaki

Yaya kishúga, egy aranyos kislány. A Yaegasumi mágikus körrel rendelkezik, mely révén képes láthatatlanná válni.

Összegzés

Először is kezdeném a készítőkkel, a rendező Kinji Yoshimoto, akinek a nevét már ismerhetjük pl. a Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku o Ketsui Shimashita alkotógárdájából. A forgatókönyvet Yuko Kakihara írta, aki pl. aHeaven’s Lost Property című animének is készítette. A grafika jó, ami a Lerche stúdió munkája. Egy openingje, egy endingje van. A zenéért Masaru Yokoyama a felelős. A történetet jónak találtam, de lehet, hogy nem mindenkinek tetszik ez a fajta történetvezetés, ugyanis nagyobb potenciál rejlik benne, mint amit megvalósítottak. A grafika területén első ránézésre szokatlan lehet ez a megoldás, de engem nem nagyon zavart. Nagyon jó a karakterek ábrázolása, mely révén egyre tisztább képet kaphatunk arról, hogy milyen kapcsolatba állnak egymással, valamint arról is, hogy mit miért tesznek, ami elsőre nem igazán érthető. A szereplők közül két személy volt, akiknek a háttértörténete jobban ki lett domborítva, ami egyben a történet erősségei közé is tartozik. Először is ott van Raishin. Elég kevés anime van, aminek a főhőse nem egy rakás “szerencsétlenség”. Ő okos és küzdőszellemmel rendelkezik, de mindenekelőtt tisztába van azzal, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen szem előtt kell tartania. A másik karakter pedig Charlotte, akinek a múltjáról szintén nagyon sok mindent tudhatunk meg. Charlotte és Raishin közti kapcsolatfejlődés kiemelkedő volt. A zenéket jónak találom, különösen az opening nyerte el a tetszésemet. A szinkronhangok jól el lettek találva. Összességében nekem tetszett, a maga nemében a szezonból valamelyest kiemelkedett számomra. A műfajából adódóan romantika, akció, vígjáték, ecchi, fantasy elemeket ötvöz. Tehát, akiknek ezen műfajok közül bármelyik is bejön, azoknak mindenképp ajánlanám a figyelmükbe ezt az animét. Szerintem mindenképpen érdemes vetni rá egy pillantást, igazán szórakoztató sorozat.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
Special:
 Special 01  Special 02  Special 03
 Special 04  Special 05  Special 06

 

KategóriákU