Madan no Ou to Vanadis (2014)

Képtalálat a következőre: „Madan no Ou to Vanadis ico”

Eredeti cím 魔弾の王と戦姫[ヴァナディース]
Angol cím The King of the Magic Bullet and Vanadis
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2014
Ismertető:
A múlt…

300 évvel ezelőtt ötven törzs harcolt egymással. A háború több, mint száz évig tartott, ezalatt harminc törzs megsemmisült. Ekkor előállt egy ember, és azt mondta: “Én vagyok a fekete sárkány megtestesülése. Királyként elhozom nektek a győzelmet.” A legtöbb törzs kigúnyolta, hét azonban mellé állt. Hűségük jeleként a hét törzs egy-egy gyönyörű, harcban jártas lányt adott neki feleségnek. A király mind a hét feleségének adott egy-egy hatalmas erejű fegyvert (kardot, dárdát, botot, korbácsot, fejszét, kaszát és ikertőröket). Belőlük lett a hét Vanadis. Ezután a király vezetésével megnyerték a háborút, egyesítették a törzseket, majd újabb háborúk során növelték a területüket. Végül megalakult a Zhcted királyság.

A hét fegyver azonban nem anyáról-lányára száll, hanem a fegyver maga választja meg a gazdáját. Ha méltatlannak érzi viselőjét, vagy az már harcképtelen (esetleg halott), akkor egyszerűen eltűnik, majd egy idő múlva megjelenik egy lány előtt, akiből az új Vanadis lesz. A kiválasztottnak jelentkeznie kell a királynál, majd ezután elfoglalhatja a címhez tartozó országrészt, melynek irányításáért és védelméért ő felel. A Vanadisok rangban közvetlenül a király után következnek.

Napjainkban

Háború tört ki a két szomszédos ország, Brune és Zhcted között. A csata azonban bántóan rövid volt, Brune sima vereséget szenvedett, sőt még a király fia, aki a sereget vezette, is elesett. Hősünk, Tigrevurmud Vorn gróf épp az embereit keresve egymaga kószál harc után a csatatéren, mikor is egy kisebb csapat élén észrevesz egy ezüsthajú lányt, aki nem más, mint az ellenség főparancsnoka, Eleonora Viltaria. Több se kell neki, kilövi a lovat az elől haladó lovagok alól, majd célba veszi a Vanadist, aki azonban egyenesen ráront. Tigre az utolsó két nyilával megpróbálja eltalálni, a lánynak azonban emberfeletti technikával mindkét lövést sikerül kivédenie és már ott is áll hősünk előtt, a kardját annak nyakához tartva. Miután Tigre eldobja az íját, elhangzik az életét megváltoztató mondat: “Mától az enyém vagy!” Ezzel kezdetét veszi Tigre és Elen története.

Szereplők:

Tigrevurmud “Tigre” Vorn: törénetünk főhőse, Alsace grófja. Kedves, őszinte, egyenes ember. Mesteri íjász, a fegyvere egy éjfekete íj. Annak ellenére használ íjat, hogy az országában megvetik az íjászokat. A szeretteiért és a szülőföldjéért bármire képes. Ha teheti, sokáig alszik, egyedül akkor ébred fel magától, ha vadászni készül.

Eleonora “Elen” Viltaria: Leitmeritz Vanadisa. Arifal, a “szél kardjának” a birtokosa. Egykor zsoldos volt, így a modora hagy némi kívánnivalót maga után. Kedves, vidám teremtés, de folyamatosan őrlődik, mivel a kötelessége és a saját akarata nem feltétlenül fedi egymást. Ahogy a Vanadisok általában, ő is magányos. Legjobb barátnője, Sasha ágyhoz kötött beteg, Limmel pedig a Vanadissá válása óta megváltozott a kapcsolata. Így hamar összebarátkozik Tigrével, aki látja benne az egyszerű lányt is. Mivel sosem ejt foglyokat, Tigre foglyul ejtése nagy felzúdulást kelt. A történet során gyengéd érzéseket kezd táplálni Tigre iránt.

Teita: Tigre cselédje, de Tigre úgy kezeli, mintha a kishúga lenne. Gyerekkoruk óta ismerik egymást, az öltözékén és a “Tigre-sama” megszólításon túl semmiféle formalitás nincs köztük, egy asztalnál esznek, és ha otthon közlendőjük van egymással, de a másik a ház túlsó végében van, akkor halál nyugodtan kiabálnak egymásnak, mivel úgy gyorsabb. Gyerekkora óta szerelmes Tigrébe.

Ludmila “Mira” Lourie: Olmütz Vanadisa. Lavias, a “jég dárdájának” a birtokosa. Kedves (amit jól titkol), teamániás lány. Folyamatosan őrlődik a családi kötelesség és a saját akarata között. A dárdája különleges, ugyanis folyamatosan ugyanabból a családból választja ki a birtokosát, így az aktuális Vanadis időben fel tudja készíteni a lányát későbbi szerepére. A területe szomszédos Elenével, ám a viszony generációkra visszamenőleg rossz. Mikor Vanadissá vált, megtudta, hogy a szomszédban is egy új, fiatal Vanadis van, ezért elutazott, hogy megpróbálja rendezni a viszonyt. Elen a tőle telhető legnagyobb udvariassággal fogadta, de ez a finom neveltetésben részesült Mirának nem volt elég, aminek hangot is adott. Elen persze rögvest válaszolt a saját stílusában, így a viszony normalizálása továbbra is csak ábránd maradt…

Limalisha: Becenevén Lim. Elen segédje, zsoldoskoruk óta ismerik egymást. Eleinte Tigre kivégzése mellett kardoskodik, de aztán lassan összebarátkozik vele, sőt később ő lesz, aki a gazdasági és hadi dolgokra oktatja. Macimániás, igen komoly gyűjteménye van plüssmedvékből.

Vélemény:

Az OP nagyon jó, a rajzolás megfelelő, a szinkronhangok passzolnak. Viszont van egy óriási hibája: csak 13 részes, ennyiben pedig nem lehet a light novel első öt kötetét normálisan feldolgozni. Ennyi részben jobb lett volna csak a polgárháborúra koncentrálva kicsit átdolgozni, anime original lezárással. Az OP alapján eredetileg hosszabbra tervezhették (vannak benne jelenetek, melyek csak a 6-7. kötetben lesznek), később vehették le, így viszont a “két szék között a pad alá” lett a vége. Ha legalább az első rész dupla lett volna, akkor normálisan fel lettek volna építve az alapok, de a kispórolt jelenetek nagyon hiányoztak. Később is sok kisebb, de a szereplők közti viszony fejlődését bemutató jelenet hiányzik, ráadásul komolyabb jeleneteket is lerövidítettek. Ami külön fáj, az Lim szerepének nullára redukálása. A light novelben ő volt, aki tanítgatta Tigrét (és ezáltal az olvasót) a hadviselés fortélyaira, a gazdasági oldalára, taktikákra és több olyan dologra, amire nem is gondolna az ember, pedig fontos. Ez az animéből teljesen kimaradt, pedig ezek az LN legjobb részei közé tartoznak.
Összességében nem rossz anime, de a kezdő rész(ek) megnézése után se legyenek túlzott elvárásaid, így nem fogsz csalódni benne.

Online részek:
KategóriákM