Magi: The Labyrinth of Magic (2012)

Képtalálat a következőre: „Magi: The Labyrinth of Magic ico”

Eredeti cím マギ
Angol cím Magi: The Labyrinth of Magic
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2012 – 2013
Ismertető:
Rég találkoztunk már utoljára anime formájában az arab mesékkel. Viszont most visszatértek; a Magi több történetet is magába foglal az Ezeregyéjszaka meséiből. Terítékre kerülnek elsősorban Aladdin vagy Alibaba kalandjai, de szerepet kapott az utazásairól híres, tengerjáró Szindbád is. Jellemző a feldolgozásokra, hogy olykor eltérnek az eredeti történetektől. Ez a Magira nagyon is igaz, hiszen kevés közös vonásra bukkanhatunk az anime és az arab mesegyűjtemény között.

A Magi sok más animéhez hasonlóan egy manga alapján készült, melyet Shinobu Ohtaka írt és rajzolt. A kalandos történettel rendelkező mű 2009 júniusa óta fut, és nagy rajongótábornak örvend. Ugyan a kezdeti cselekmények kissé lassacskán és egyhangúan indulnak, a későbbi fejezetekre igazán izgalmassá válnak. Ezt az animében nagyon ügyesen megoldották, hiszen az első részeket ügyesen átdolgozták, érthetőbbé és pörgősebbé tették.

Szezám, tárulj!

Történetünk kezdetén Aladdin egy sivatagi városba, Qishanba tér. A kék hajú kisfiú eddig nem igazán ismerte a világot, mivel egy dzsinn társaságában élt elzárva a külvilágtól. Ennek okán pedig ki szeretné élvezni az élet adta lehetőségeket. Ekkor találkozik a céltudatos és álmodozó Alibabával, aki egy rangos férfinél szerzett munkát. A fiú nagy célokat tűzött ki maga elé, köztük egy vártorony kifosztását. Sok legenda fűződik eme építményekhez, melyek arról írnak, aki egyszer beteszi a lábát a toronyba, szinte biztosan meghal. Ez való igaz, tömérdek élet veszett már oda, bár voltak olyanok, akik bizonyítani tudtak. Sokan próbálkoznak az épületek kiürítésével, hiszen rengeteg kincs lakozik bennük. Alibaba is szeretné megkaparintani ezeket a drágaságokat, azonban még nem áll készen rá, nincs meg benne a teljes elszántság.

Addig is magasabb rangú emberek által felajánlott, megalázó munkákból szerez kellő pénzt. Közben viszont összebarátkozik a bolondos Aladdinnal, akire egyre inkább kíváncsi lesz. A munka alatt összefutnak egy rabszolgával, a messziről jött Morgianával. A lány kemény megpróbáltatásoknak van kitéve a város vezetője által. A történet kezdetekor ugyan meglehetősen titokzatos marad, később egyre inkább kibontakozik az ő és a többiek karaktere is. Alibaba feladata közben egy baleset történik, ahol a fiú rögtön egy pozitív jellemfejlődésen megy keresztül. Eközben kiderül, Aladdin képes megidézni egy furcsa lényt a furulyája segítségével. Ő Ugo, egy dzsinn. Emellett más mágikus eszköz is a tulajdonában van. A történések után Alibaba ismét reményt szerez, s megkéri kis barátját, tartson vele a vártoronyba. A fiú igent mond, és megkezdődik kettőjük közös kalandja.

Összegzés

Úgy gondolom, az anime tökéletesen visszaadja a mesebeli arab világ hangulatát. Ez persze köszönhető a kellemes háttérzenéknek és az élénk színeknek. Az OP egy pörgős dal a Sid előadásában, ez a V.I.P. Az aranyos és fülbemászó ED pedig a Yubi Bouenkyou, melyet Nogizaka 46 előadói énekelnek. Az animére is ugyanúgy elmondható olykor az aranyos jelző, de komolyabb témákat is feszeget. Ilyen például a rabszolgák sorsa, az élet és halál kérdése vagy a magány. Ennek ellenére a sorozat fő témája a barátság, a szeretet és az összetartás, akárcsak a mesékben. Itt is megtalálhatóak az izgalomdús harci jelenetek és a mágia. Aki szórakozásra vágyik, az nyugodtan kezdjen bele Aladdin vadonatúj történetébe!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
Ova: Magi: Sinbad no Bouken (2014-15)
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész

 

KategóriákM

Vélemény, hozzászólás?