Magic Kaito 1412 (2014-15)

Képtalálat a következőre: „Magic Kaito 1412 ico”

Eredeti cím まじっく快斗 1412
Angol cím Magic Kaito 1412
Egyéb cím(ek) Magic Kaito (2014)
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2014 – 2015
Ismertető:
Egy ideig várnia kellett a Detective Conan, illetve Kaitou Kid rajongóknak, mire utóbbi egy rendes TV sorozatot kapott Japánban. Ugyan korábban már szerepelt Detective Conan epizódokban, mozifilmekben, TV speciálokban, de az igazi nagy pillanat 2014 őszén érkezett el a rajongók számára: egy 24 részes TV sorozat indult a fentebb olvasható címen.

Történet – mert valahol el kell kezdeni

A történetért Aoyama Goushou, a Conan atyja felelős, a Magic Kaito című mangáját még 1988-ban indította, eddig 4 kötetes, de még van néhány kiadatlan fejezet, melyeket ez az anime fel is dolgoz.

A történet főszereplője Kuroba Kaito, egy középiskolás srác, aki nagyon okos és rendkívül jó a bűvészkedésben. Apja, Kuroba Touichi egy híres bűvész, nyolc évvel korábban elhunyt egy balesetben, egy bűvészmutatványa közben. Ám nyolc évvel korábban egy hírhedt fantomtolvaj, Kaitou Kid is eltűnt, viszont nyolc év szünet elteltével ismét felbukkant, újabb lopásra készülődve. Hallván a hírt Nakamori Ginzou, a rendőrfőkapitányság második divíziójában dolgozó felügyelő, akinek örökös feladata volt Kid elkapása, lelkesen elindul, hogy ezúttal Kidet ténylegesen börtönbe juttassa. Ennek a felügyelőnek a lányaNakamori Aoko, aki történetesen Kaito gyerekkori barátja.

Egy nap Kaito a szobájában megérinti a szobájában lévő, apjáról készült festményt, ami viszont megmozdul, így főhősünk mögé esik és egy titkos szobába kerül. Ott talál egy zenegépet, melyben apja előre felvett tanácsai vannak bakelit lemezeken tárolva, valamint rábukkan Kaitou Kid felszerelésére. Elkezdi furdalni a kíváncsiság, hogy vajon ki lehetett az apja, ezért felveszi a kosztümöt, hogy utánajárjon a dolognak. Még az este folyamán találkozik a másik Kaitou Kiddel, akiről később kiderül, hogy az apja volt asszisztense, Jii Kounosuke. Tőle megtudja, hogy az apját megölték, így úgy dönt, ő lesz a következő Kaitou Kid, Jii pedig mostantól neki segít a lopások lebonyolításában.

Ám Kidnek nemsokára nyomósabb oka lesz a lopásaira: egy bizonyos szervezet jelenik meg főhősünk előtt, akikről kiderül, hogy ők a felelősek apja haláláért. Emellett egy bizonyos drágakövet is keresnek: az Élet Kövét, Pandorát, amellyel halhatatlansághoz juthatnak. Kaitou Kid megesküszik, hogy előbb találja meg a követ, mint ők és hogy előbb-utóbb leszámol velük.

A történet folyamán lesz még sok minden: felbukkan egy-két mesterdetektív, lesz némi boszorkányság, romantika, szóval minden, mi szem-szájnak ingere. Egyedül az ecchi-kedvelők igényeit nem fogja az anime kielégíteni, de arra ott vannak az olyan jellegű animék.

Megvalósítás

Az animációs munkálatokért az A-1 Pictures volt felelős, akik többet között a Sword Art Online, a Kuroshitsuji és a Working!!sorozatokon dolgoztak. Néhol kissé összecsapottnak tűnik a grafika és az animáció az anime első felében, szerencsére a második felében ez ritkábban fordul elő. Különben viszonylag hű maradt az adaptáció a mangához, bár – mint a legtöbb adaptáció esetén – itt is módosítottak itt-ott a sztorin. A kezdetleges pinokkióorrokon később rövidítettek, de a karakterek ábrázolása – szerintem – így is visszaadja Aoyama Goushou stílusát.
A zenét Iwasaki Taku szerezte, aki közreműködött a R.O.D – Read or Die-ban, az Akame ga Kill!-ben és a Kuroshitsujiban.

Vélemény

Ami engem illet, csak nemrégiben kezdett el érdekelni a Conan-univerzum, azon belül is inkább a Magic Kaito. Nekem kifejezetten tetszett az anime, gyakran még a mangába is belenéztem, hogy ott hogyan zajlanak az események az animéhez képest. A zene tetszett a leginkább, a Read or Die óta kedvelem Iwasaki Taku zenéit. No de, ennyi elég is a szubjektív véleményemről, nézzen bele mindenki, aki csak egy kicsit is csípi a Conan-univerzumot. Kaitou Kid rajongóknak kötelező darab!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
TV Special (2010-12)
01. rész

 

KategóriákM
Írta: