Mahou Kishi Rayearth (1994-95)

Képtalálat a következőre: „Magic Knight Rayearth ico”

Infó:

Eredeti cím マジックナイトレイアース
Angol cím Magic Knight Rayearth
Egyéb cím(ek) Mahou No Kishi Rayearth
Besorolás anime, TV
Hossz 49 rész
Év 1994 – 1995

 

Ismertető:

Season One:

Három fiatal japán lány, akik sosem ismerték egymást, egy osztálykirándulás alkalmából találkoznak a Tokió Toronyban. Hikaru, Umi és Fuu sorsa innentől örökre egybefonódik. Egy rejtélyes fény kiszakítja őket térből és időből, végül egy varázslatos világ, Cephiro szívében találják magukat. Hamarosan az üdvözlésükre siet Clef, a Mestermágus és közli velük, hogy ők Cephiro egyetlen reményei, ezért lettek idehozva. A gonosz Zagato főpap elrabolta Emeradue hercegnőt, akinek a léte egyenlő Cephiro világának a létével. A három leányzónak Varázslovaggá (Magic Knight – Mahou Ishi) kell válnia, hogy végrehajtsák ezen veszedelmes küldetést. Ehhez persze mágikus fegyverekre, varázstudományra és a három Rúna Isten segítségére lesz szükségük. Kalandjaik során megismerkednek a nagyhatalmú szőrmókkal, Mokonával, a gyönyörű kováccsal, Perseával és a rejtélyes vándorral, Ferióval is. Persze Zagato sem nézi tétlenül a történteket, beveti a saját harcosait, mint például az idegesítő, de nagyon szexis Alcyonét, vagy Lafargát, aki egykoron Cephiro hőse és legjobb kardforgatója volt.

Az eddig leírtak alapján az ember teljes joggal azt hinné, hogy ez a legidiótább és legbanálisabb fantasy történet, de mindenkit megnyugtatok, lesznek fordulatok és nem is biztos, hogy az az igazi gonosz, aki annak látszik. Persze mindent együttvéve sem egy egetrengető a cselekmény, de nem is ez volt az alkotók célja. Hogy kik az alkotók? Japán leghíresebb női mangaka csapata, a CLAMP. Ez már eleve biztosíték a gyönyörű rajzolásra és szerencsére ezúttal nem csak a férfi szereplők lettek igényesek, hanem tényleg mindenki.

A sorozat érdekessége, hogy olyan, mintha egy japán RPG játékkal játszanánk (ezt a lányok viccesen meg is jegyzik az egyik részben :D). Hikaruék vándorolnak Cephiro világában, sok kisebb és nagyobb ellenféllel végeznek, közben szépen sorban új varázslatokat tanulnak, fejlődnek a fegyvereik és páncéljaik, és amikor elég erősek lesznek, akkor kiállják a Rúna Istenek próbáit, hogy végül Zagatóval is megmérkőzzenek. Szóval tényleg csak egy életerő/mana csík hiányzik az animéből! 😀 Amúgy külön megjegyezném, hogy rendkívül szép páncélokat és kardokat rajzoltak a készítők, ez kiegészül a mesébe illő szépségű karakterdizájnnal, vagyis még a gyengébb animáció ellenére is ki merem jelenteni, hogy grafikai téren kifogástalan az anime. És mivel zene/audio/seiyuu-k tekintetében sem lehet rá panasz, plusz még az egész meg is van fejelve egy nagy adag humorral, ezért tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom.

—————————————————–

Season Two:

Hikaru, Umi és Fuu visszatértek Tokióba a Cephirói kalandok után. Ugyan végül győzedelmeskedtek, de sosem tudták maguknak megbocsájtani a győzelem árát. Nehezen tudnak visszailleszkedni a japán hétköznapokba. Például Hikarut egy furcsa rémálom gyötri, melyben egy Nova nevezetű lány közli vele, hogy szereti, de ezért meg kell ölnie. A lányok egy borongós napon újra találkoznak a Tokió Toronyban, ahonnan újra elszakítják őket és visszatérnek Cephiróba. Ám ezúttal senki sem hozta őket, mindenki meglepődik az érkezésükön. Sajnos idejük nincsen, hogy örüljenek a régen látott barátoknak, ugyanis Cephiro a pusztulás szélén áll. Emeradue hiányában nincs aki megőrizze a bolygó puszta létét, ezért földrengések és viharok pusztítják az egykor oly’ csodás világot. A helyzetet tovább rontja, hogy a szomszédos három bolygó hadserege is közeledik Cephiro felé. A három lánynak és a királyság többi megmaradt hősének, köztük Zagato rejtélyes öccsével, szembe kell néznie Autozam, Faaren és Chizeta flottájával. Továbbá még egy negyedik rejtélyes erő is Cephiro bukásán ügyködik és ezen gonosz hatalomnak köze van Hikaru álmához…

A sorozat közvetlen folytatása az előző Rayearth animének, olyannyira, hogy gyakran nem is tekintik két különállónak a kettőt. Szerintem viszont igencsak eltérnek egymástól. A második Rayearth sorozat már nem igazán fantasy és a humor is nagy mértékben kihalt belőle, sokkal szomorúbb és tragikusabb. Rengeteg új szereplő is felbukkan, akik minőség tekintetében elég széles skálán mozognak, de végső soron mindegyik belepasszol a történetbe. Az animáció és a seiyuu-k teljesítménye szintén elég szélsőséges, de egy erős színvonalat megütnek. Összeségében azt kell mondjam, hogy az első Rayearth sorozat jobb volt, de akinek az tetszett, az tegyen bátran ezzel is egy próbát.

 

KategóriákM