Mahou Sensou (2014)

Képtalálat a következőre: „Mahou Sensou ico”

Eredeti cím魔法戦争
Angol címMagical Warfare
Egyéb cím(ek)Mahō Sensō
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész
Év2014
Ismertető:
Magical Warfare

Eredet


Egy light novel sorozat alapján készítették ezt az alkotást, amit Hisashi Suzuki írt. 2014-ig nyolc kötet látott napvilágot. Idén kezdték el az animét, ami 12 részes lett.

Történet


A történet szerint két világ létezik: a mágusok, meg az emberek világa. Egy varázslat miatt a mágusok az emberek világában nem tudnak teljes erőből varázsolni. Az emberek világában futunk össze főhősünkkel, aki találkozik egy lánnyal és megváltozik az élete. Ugyanis a csaj mágiája miatt ő is mágus lesz. Innentől kezdve még hozzájuk csapódik a srác két barátja (akik szintén megkapják saját kis képességeiket), és kész is az álomcsapat. Átmennek a másik világba és az ott lévő akadémia tanulói lesznek. Innentől válik érdekessé, de ezt már nem részletezem, mert lelőném a poént. Annyit elmondhatok, hogy az első néhány rész a fent említett csaj bátyját helyezi a középpontba.(Nem spoiler, az első 10 percben kiderül.)

Vélemény


A képi világ szép és a varázslatok is jól meg lettek csinálva. Maguk az akciójelenetek kielégítőek és szórakoztatóak. A történet nem olyan feszes, így van helye másnak is, nem csak a főszálnak. És az összes karakternek megvan a maga funkciója (mármint az álomcsapatból). 

spoiler

Az egyetlen világméretű probléma, hogy befejezetlen. Lehetséges, hogy lesz második évada (kötelező, hogy legyen különben egy nagy kalap szar a vége), de szerintem ez még évadzárónak is nagyon gyenge, bár kitudja, lehet, hogy én nem szoktam még hozzá az ilyenekhez.

Végkimenetel: JÓ. Szórakoztató, akciódús és gyorsan elmegy vele az idő. Mind a történet, mind az akció leköti az embert. A végét meg mindenki döntse el magának, hogy tetszett-e. Akinek van egy kis ideje és szereti a mágiát, szerintem nézze meg és reménykedjen második évadban.

Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész
05. rész06. rész07. rész08. rész
09. rész10. rész11. rész12. rész

 

CategoriesM