Mai-Otome (2005-06)

Képtalálat a következőre: „Mai-Otome 512x512”

Infó:

Eredeti cím 舞-乙HiME
Angol cím My-ZHiME
Egyéb cím(ek) Mai-ZHiME
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2005 – 2006

Ismertető:

A történet valamikor a jövőben játszódik. Ebben a világban egy ország erejét az határozza meg, hogy milyen erős az adott ország Otoméja. De hogy mik is az Otomék? Az Otomék olyan nők, akikben a testükbe nanorobotokat ültettek és ezáltal képesek használni a páncéljaikat. A páncél egy különleges harci felszerelés, ami hatalmas erőt biztosít használójának. Az Otomék minden esetben valamely ország uralkodójának szolgálatában állnak és csak az ő engedélyükkel használhatják a páncéljaikat. Azonban egy Otome élete nagyon nehéz, ugyanis sosem lehetnek szerelmesek egy férfiba, mert ha egyszer is együtt töltenek egy éjszakát egy férfival, akkor elveszítik minden erejüket.

A történet elején megismerkedhetünk Yumemiya Arika-val, ő egy kis faluból érkezett Wind Bloom királyságába, mert jelentkezni akar a Garderobe Akadémiára, ahol az Otomékat képzik ki. A városban találkozik Wáng Ninával, aki a Garderobe diákja. Találkozásuk nem gond nélküli, mert az országot egy sivatag választja el a többi országtól és mire Arika átkelt rajta (nem kell mondanom, hogy gyalog) addigra olyan szomjas lett, hogy rávetette magát az első pohár vízre, amivel sikerült kínos helyzetbe hoznia Ninát, márpedig egy Otoménak mindig elegánsnak és nőiesnek kell lennie. Ezek után Nina menne is a dolgára, de nem tudja lerázni magáról Arikát, aki mindenáron meg akarja hálálni a segítségét. Később megmentenek egy lányt az üldözőitől, akiről kiderül, hogy Wind Bloom hercegnője. Az üldözőkről pedig kiderül, hogy palotaőrség tagjai, akik a koronázásról elszökött hercegnőt keresték. Menekülés közben megtámadja őket egy hatalmas gépszörny, amit egy titkos csoport tagja idéz meg azért, hogy megölje a hercegnőt. Végül sikerül elmenekülniük és egy Otome látványos módon elintézi a gépszörnyet. Végül, nem egyszerűen, de sikerül Arikának bejutnia az Akadémiára és megkezdi tanulmányait Ninával, hogy Otome lehessen. Persze ahogy az lenni szokott, később jönnek a bonyodalmak és szép lassan egy ördögi összeesküvés bontakozik ki a háttérben.

Az anime hangulata nagyon jó, igazi kikapcsolódást nyújt mindenkinek, aki szereti a vígjátékkal kevert akciót. Az akciójelenetek nagyon jók és zenék nagyon illenek hozzá. A megrajzolásra nem lehet panasz, szép karakterek és háttér, valamint a szereplők mozgása is kidolgozott. A karakterek nagyon jól lettek kitalálva, mindegyik egy külön egyéniség. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.

KategóriákM