Maji de Otaku na English! Ribbon-chan: Eigo de Tatakau Mahou Shoujo (2012)

Maji de Otaku na English Ribbon-chan ICON by Animegun

Eredeti címマジでオタクなイングリッシュ! りぼんちゃん ~英語で戦う魔法少女~
Angol címMaji de Otaku na English! Ribbon-chan: Eigo de Tatakau Mahou Shoujo
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész
Év2012
Ismertető:
Szereted az angolt? Szeretnél animéből tanulni? Akkor itt a lehetőség, mert ebben a sorozatban tényleg rengeteg angol mondat hangzik el!
Ribbon, Bell, Garnett és Valko mahou shoujo-k, akiknek elég érdekes és vicces jeleneteik vannak. Ribbon a főhős, a neve jelentése “szalag”. Egy elég szeleburdi lány. Bell már egy kicsit megfontoltabb, de ő is vicces karakter, az ő nevének jelentése “harang”. Garnett a tipikus, echhikben gyakran előforduló karaktertípus, akinek nagyon nagy a melle, kicsit “úrias”, de kedves lány. Neve jelentése “gránát”. Valko-ból árad a gonosz aura, tipikus főellenség karakter, de van, amikor barátként bánik a többiekkel. Néha idegesíti, hogy nem ő a főszereplő. Nevének jelentése ismeretlen. De hogy mi köze van ennek az angolhoz? Nagyon egyszerű a válasz: szinte minden cselekedetükhöz hozzáfűznek valamit angolul, amit háromszor elmondanak, így segítik a megértésüket. Valamint alulra hiraganával is oda van írva.
Nem mondom, hogy ebből az animéből teljesen meg lehet tanulni angolul, de hasznos mondatok is elhangzanak benne. Valamint már csak azért is érdemes megnézni, mert aranyos kis karakterek vannak benne. Nagyon rövidek a részek, 4 perces egy epizód. Történetről nem lehet beszélni, mert csak jelenetek vannak benne. A grafika aranyos, a zene is elmegy, szóval aki szereti az angol nyelvet, vagy csak ki akar kapcsolódni egy kicsit, annak ajánlom ezt a kis sorozatot. Jó szórakozást kívánok hozzá!
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész
05. rész

 

CategoriesM