Maji de Watashi ni Koi Shinasai!! (2011)

Képtalálat a következőre: „Maji de Watashi ni Koi Shinasai! ico”

Eredeti cím 真剣で私に恋しなさい!!
Angol cím Majikoi – Oh! Samurai Girls!
Egyéb cím(ek) Majikoi
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2011
Ismertető:
Maji de Watashi ni Koi Shinasai! (gyakori rövidítése szerint “Majikoi”) eredetileg visual novelként látta meg a napvilágot. PC-re 2009. augusztusának végén First Press Edition DVD jelent meg, október végén már a hagyományos változat is a boltokba került, amely 2 DVD-s lett. Egy manga-adaptáció is indult 2010. májusában, az animét pedig 2011 őszén kezdték el sugározni.

Történet

Kawakami városa arról híres, hogy rendkívüli módon ragaszkodik a szamuráj elődök tiszteletéhez. Az egészséges küzdőszellemet mindig is szem előtt tartották, ami az iskolában való sikernek is az egyik kulcsa. Naoe Yamato is ide jár barátaival, a Kawakami Akadémiára, akikkel már egész fiatalkoruk óta ismerik egymást, s rengeteg emlék köti össze őket. Noha sok más barátjuk is van, de ez a hetes fogat mindennél közelebb áll egymáshoz, mondhatni szétrobbanthatatlanok.

Az ő közös iskolai életüket követhetjük végig a sorozatban. Első körben a 2-F osztály mérkőzik meg az osztályháborúk keretében a 2-S osztállyal, akikkel folyamatosak a nézeteltéréseik. Mondhatni a selejt csap össze a kissé beképzelt és fennhéjázó vezetősarjakkal – s ez a rész tulajdonképpen a szereplőink bemutatását célozza meg-, mert az igazi élet csak ezután következik.

Yamatóék ugyanis különféle feladatokat végeznek el, nem kevés jutalomért cserébe. Az egyik ilyen során véletlenül belekeverednek egy olyan ügybe, amiről fogalmuk sincs, hogy az egész japán nemzetre hatással lehet, ha ez elharapózik…

Megvalósítás

grafikára nem lehet panasz, szépen meganimált jelenetek, találó kameraszögek jellemzik a jelentek nagy részét. A karakterdizájnt a visual novelből kölcsönözték, így hűek maradtak az eredeti karakterekhez. A színezés meglehetősen élénk, néhol kissé harsánynak tűnik.

hangok tekintetében az OP és az ED igen pörgősre sikerült, az életvidám kisugárzásukkal nagyon jól passzolnak a sorozathoz. A szinkronhangok esetében nem sok mindent tudok elmondani: vannak szereplők, akiknek valahogy teljesen átlagos a hangjátékuk, és vannak az igazán jól adott karakterek, illetve a hullám-völgyesek. Tulajdonképpen onnan látható, hogy kiknek találták el a hangját, akikhez ismertebb seiyuukat osztottak, mint a Naoe Yamato hangját adó Hiroshi Kamiya, vagy Kawakami Momoyo hangja Asakawa Yuu.

történet terén sokat mondó dolgokat ne várjunk, mert tisztán a szórakoztatásra hajt, amelyet a karakterek jellemei is megerősítenek. Miyako, aki talán minden idők legperverzebb karaktere, az örök kihívást és harcot kereső Momoyo, a taktikus és gondolkodó Yamato, a szerény és félénk Mayucchi, vagy Christiane Friedrich, a becsületesség tsundere jellemű megszállottja, vagy a gyermeki Kazuko. Mindemellett alaposan megszórták az egészet különféle animés és filmes utalással, így egy-egy sor erejére kapunk Doraemon, Gatchaman, Bikkuriman vagy valamelyik szamurájfilm utalást, nem beszélve a különféle szójátékokról, amelyeket alaposan elosztottak az animében, így ezek úgymond csak fűszerezik az egészet. Talán a legnagyobb hiba, hogy a 2. részben beindítják a háttérsztorit, majd néhány fanservice részre megszakítják azt, hogy megalapozzák a később újra felvett történetszálat. Noha ezek a részek nem viszik érdemben előre a sorozatot, viszont a humorban igyekeznek alkotni, amellett, hogy pár apró részletet megtudunk még némelyikükről.

Véleményezés

Erősen megosztja a közönséget az anime. Vannak akik egész jó ecchi-vígjátékot látnak benne, mások megkockáztatják már előre az évtized legrosszabbja címet neki. Tulajdonképpen a VN-nel még nem sikerült játszanom, így kifejezett véleményt nem tudok róla alkotni, viszont engem hétről hétre elszórakoztatott a kezdetben kissé furcsa első két rész ellenére is.

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész
05.rész 06.rész 07.rész 08.rész
09.rész 10.rész 11.rész 12.rész

 

KategóriákM
Írta: