Majimoji Rurumo (2014)

Eredeti cím まじもじるるも
Angol cím Majimoji Rurumo
Egyéb cím(ek) Magimoji Rurumo
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2014.07.09 – 2014.09.24
Ismertető:
Shibaki egy középiskolás fiú, akinek egyetlen érdeklődési köre a lányok és azok bugyijának meglesése, épp ezért a lányok nagyon kerülik és Pornókirálynak és perverznek hiszik, épp ezért csak fiú barátai vannak. Shibaki tagja a FHK-nak (Okkult Kutató klub), ahol a klubelnök kérésére részt vesz egy boszorkányidézésben, ahol ő a boszorkányoktól egy bugyit kíván. De nem történik semmi, ezért feladják a próbálkozást.
Miután Shibaki hazamegy, egy lány bugyija várja az asztalán. Nagyon megörül neki, ám nem tart sokáig öröme. Kiderül, hogy az a bugyi nem másé, mint egy boszorkányé, név szerint Rurumoé, kinek ez volt az egyetlen bugyija, és mivel a boszorkányok tulajdona nem kerülhet emberi kézbe, na meg a kívánság ára a kívánó élete, ezért meg kell hogy ölje Shibakit. A fiú viszont kér egy kis időt, mielőtt eljönne a vég, és ezt arra akarja használni, hogy benézhessen a bugyitlan Rurumo szoknyája alá, ám ez nem sikerül neki.
A nap vége felé már lassan eljön a vég, amikor kiderül, hogy Rurumónak börtönbe kell majd mennie, mert megszegett egy szabályt (egy embernél van a tulajdona). Shibaki ezt nem akarja, mert szimpatikus neki a boszorkány és eléri, hogy ne kelljen börtönbe mennie. Hálából Rurumo csak félig bünteti meg Shibakit. Ám a boszorkány sem ússza meg büntetlenül az esetet, tanonccá fokozzák le és el kell érnie, hogy a szerződöttje (Shibaki) elhasználjon 666 Mágikus Jegyet, amikkel lehet egy kívánsága Rurumótól. Shibaki kap az alkalmon és miközben fogynak a jegyek, Rurumo segédje, Chiro, a beszélő lila macska elmondja, hogy ha elfogy az utolsó jegy, akkor Shibaki meg fog halni és Rurumo újra boszorkány lesz. Shibaki nagyon megijed és kezd óvatosan bánni a jegyekkel, ám a sors kiszámíthatatlan és számtalan alkalommal kell majd kívánnia. Időközben Shibaki és Rurumo egész jól kijönnek egymással és barátok lesznek. De mivel Rurumo nem tudja, mi az ára, hogy újra boszorkány lehessen, tovább törekszik célja felé.
Az anime Shibaki és Rurumo nem mindennapi életét mutatja be. Shibakinak rengeteg barátja van az iskolában, akik (fiú és lány mellékszereplők egyaránt) nagyon jól beilleszkednek a történetbe, igazi hangulatot adnak neki. Külön kiemelném Shibaki elég ijesztőre és egyben viccesre kreált anyját, aki bemutatja a figyelmes és gyanakvó szülő típust. Már az anyja jeleneteiért érdemes megnézni. 😀
Nekem nagyon tetszett az anime, mindvégig izgultam Shibakiért és Rurumoért is. Engem igazán a karakterek természete és azok fejlődése győzött meg (na meg a poénok tömkelege). A félénk és ügyetlen, egyben elég érzéketlen Ruromóból egy már kevésbé félénk és ügyetlen, érző lány lesz. Shibaki pedig megmutatja a jó oldalát is, nem csak Ruromónak, hanem inkább az egész iskolának, hogy ő nem is Perverz Király, hanem egy kedves, törődő fiú.
A grafika nekem teljesen megfelelt mind a karakterek, mind a táj és az effektek terén is. Összegzésben kaptunk egy vidám, izgalmas, poénos animét. Szerintem érdemes megnézni. 12 rész, szóval nem nagy anime, én mondjuk bánom, hogy nincs második évada, de ennek ellenére is elég ahhoz, hogy felvidítson.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

CategoriesM