Majin Tantei Nougami Neuro (2007-08)

Eredeti cím魔人探偵 脳噛ネウロ
Angol címDemonic Detective Neuro Nougami
Egyéb cím(ek)Demonic Detective Nougami Neuro
Besorolásanime, TV
Hossz25 rész
Ismertető:
A történet két főszereplője Neuro és Yako. Yako édesapját meggyilkolják egy zárt szobában. A rendőrség nem tudja megoldani az ügyet, ezért lezárja a nyomozást, hogy öngyilkosság történt. Neuro (egy démon a pokolból, aki rejtélyeket eszik) felajánlja, hogy segít kézre keríteni a bűnöst, ha egyezséget kötnek. Így lesz a lányból diák detektív, aki bábként segíti a démont, hogy az minél több talányt tudjon elfogyasztani.
Az anime egy manga adaptációja, ami még most is futó sorozat. Tehát kétséges, hogy be lesz-e fejezve a sorozat. A történet néhol humoros is, de azért nem ez a jellemző. Senki ne egy Poirot-ra gondoljon, a rejtélyeket nagyon könnyen ki lehet találni. Leginkább a főszál az, ami engem kíváncsivá tesz. Nagy tartalmi mondanivalóval sem rendelkezik, tehát örök igazságokra nem teszünk szert. Az opening “DIRTY” by Nightmare (az ő nevükhöz fűződik még a Death Note (OP,ED) és a Claymore (OP)).
Ez a sorozat nincs tele klisékkel. Nem egy pörgős anime. Konklúzió: azoknak ajánlom, akik egy kicsit másra vágynak (semmi harc, sehol egy hős, aki segít az elesetteken, nagy mellek sincsenek, elvont ideológiai képek se tűnnek fel, se megható jelenetek).
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész05. rész
06. rész07. rész08. rész09. rész10. rész
11. rész12. rész13. rész14. rész15. rész
16. rész17. rész18. rész19. rész20. rész
21. rész22. rész23. rész24. rész25. rész

 

CategoriesM