Majokko Tsukune-chan (2005-06)

Eredeti cím魔女っ娘つくねちゃん
Angol címMajokko Tsukune-chan
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, OVA
Hossz6 rész
Dátum2005 – 2006
Ismertető:
Előre szólok, hogy ez nem lesz egy hosszú ismertető. Hiába, 6×15 percbe nem lehet egy összetett történetet belezsúfolni. A szereplők többsége is csak feltűnik, azután eltűnik. Bár közülük néhányat kiemelnék:
Tsukune-chan: a mi kis főhősünk egy boszorkánytanonc. Állandóan őrjáratozik a környéken, hogy megmentse a bajbajutottakat. Nagyon erős, csak az a probléma, hogy az intelligenciája Osakáéval (Azumanga Daioh) vetekszik, így a mentőakciók eléggé érdekesen végződnek. Mint minden anime-boszinak, neki is van egy segítőtársa: Pupurin. Szegény nem kap túl sok szerepet, mert Tsukune már a 3. percben megsüti egy eltévedt hegymászónak. Utána már csak a szelleme lebeg elő néha.
Kokoro-chan: Tsukune kishúga. Neki is van varázsereje, csak nem tudja kontrollálni. Ez az erő minden tüsszentésnél kitör belőle egy robbanás formájában. Az már csak természetes, hogy gyakran jön rá az inger.
Mr.Mayor: a helyi polgármester, ő vigyáz a lányokra, bár ez főleg arra korlátozódik, hogy beül hozzájuk teázni.
Shioretta Flowers: szintén boszorkány. Egyetlen riválisának Tsukunét tartja, ezért hát folyamatosan próbál túlszárnyalni rajta.
Mint már említettem, sztorit ne várjatok. Még ezek a rövid epizódok is több történetet tartalmaznak. Ezekben végignézhetjük, hogy lehet egy kérdéssel felderíteni egy gyilkossági ügyet, hogyan kell megátkozni magát a Sátánt, és mi lesz az eredménye annak, ha egy szerepre három boszorkány pályázik. Ha esetleg gyerekkel együtt nézitek, olyan kérdéseket kaphattok, hogy miért lövi le az egyik Mikulás a másikat, és hogy a Dzsinn tényleg belefulladhat-e a lámpaolajba.
Azt hiszem ízelítőnek elég is ennyi. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, akinek a 100%-nyi őrültség nem túl tömény.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész
04. rész05. rész06. rész

 

CategoriesM