Majutsushi Orphen (1998-99)

Infó:

Eredeti cím 魔術士オーフェン
Angol cím Sorcerer Stabber Orphen
Egyéb cím(ek) Orphen
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 1998 – 1999

Ismertető:

Orphen egy nagyhatalmú varázsló. Egy kisvárosban él a tanítványának, Majik-nek a házában. Egész nap nincs is jobb dolga, mint egy fáról lesni egy házat, ahol véletlenül egy gyönyörű lány lakik, Mariabella … aki legalább annyira naív, mint amilyen szép, így szegény tanítvány csak álmodozhat a Tower of Fang (Agyartorony) varázslóiskoláról. Ám egyik nap elsötétül az ég, és fekete villámok csapnak le. Ez a jele a rettentő sárkánynak, a Bloody August-nak (Véres Augusztus). Orphen-nek sikerül megfékeznie a félelmetes vadállatot, de furcsa módon Azalie-nek hívja, és különös dolgokról beszél. Másnap elhatározza, hogy Majik-et elviszi egy tanulmányi kirándulásra, de meglepetésére Cleao, Mariabella igen nagyszájú és beképzelt húga felszökik a szekerükre, így 3-an vágnak neki egy nem mindennapi útnak, ami jóval többnek bizonyul, mint egy átlagos kirándulás…

Szeretném kezdeni a külsőségekkel. Grafika terén bizony erősen elmaradt ez az anime. Mindig elmondom, hogy én szeretem a régi stílusú grafikát, de azért néhol én is fogtam a fejem. Alapvetően nem rossz, mert a karakterek kidolgozása korrekt, de a helyszínek már egy egész más téma. Valahogy nem sikerült úgy megrajzolniuk a háttereket, hogy valamilyen hangulatot árasszon. Az egész semmitmondó, nem részletes, és néhol bizony a színek is igen fakók, csúnyák. Viszont a zene már egy fokkal jobb szerencsére. Ugyanis van 2 egész jóra sikerült opening-ünk, viszont az ending-et csak egyszer láthatjuk, a befejező résznél. Lehetséges, hogy csak az én verziómban vágták ki, de kár volt, mert az is meglepően jóra sikeredett. Ennyit a pozitívumokról, most jöjjenek a negatívumok. A betétdalok alapvetően nem lennének rosszak … de kb. van belőlük 5 darab, és minden részben legalább 3-at közülük leadnak minimum 2-szer. A 24. részhez közeledve már nagyon idegesítőnek találtam, így mindig lehalkítottam, mikor éppen valamelyik ment.

A karakterek sajnálatos módon igen sablonosra sikerültek. Példának okáért rögtön Orphen-nel kezdeném, aki ugyan beképzelt, és szerfelett önfejű, mégis segítőkész, és jószívű. Ehhez hasonló klisék jellemzik a többi szereplőt (van nekünk egy bénácska tanítványunk, egy nagyszájú lányunk, egy út közben felvett mágikus állatka, és 2 iszonyatosan idegesítő törpe, de ebben az animében trollnak nevezik őket). Viszont számomra pozitívum volt, hogy tapasztalható némi karakterfejlődés.

Nem vártam sokat ettől az animétől, de nem is kaptam sokat, viszont nem bántam meg, hogy megnéztem. Sok sablon, elavult grafika, viszont egész jó zene vár mindazokra, akik veszik a fáradtságot, hogy belekezdjenek. Csak azoknak ajánlom, akiknek nincs jobb ötletük, viszont egy egész izgalmas és vicces fantasy animéra vágynak.

KategóriákM