Makai Ouji: Devils and Realist! (2013)

Eredeti cím 魔界王子 devils and realist
Angol cím Hell Prince: Devils and Realist
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2013
Ismertető:
Előzmény

Krisztus előtt 1000 környékén Izraelben Dávid király, Góliát legyőzője, átadta trónját fiának Salamonnak, aki mint a világtörténelem egyik legbölcsebb embere maradt meg a köztudatban. Igazságos, de keménykezű uralkodó, templomépítő, tehetséges költő és író volt. Ebben a történetben azonban nem csak ezen oldaláról mutatkozik be, hisz ő lett azzá az emberré, aki megszelídített 72 pokoli fenevadat, azonban később az életével fizetett érte.

A történet

Most pedig ugorjunk kicsit az időben, a 19. századi Anglia a következő állomás. A minden körülmények között realista William Twinning előtt igazán fényes jövő áll. Egy gazdag, nemesi családból származik, így anyagi gondjai nincsenek, egy kimagasló fiúiskola első számú növendéke illetve nagyra becsült prefektusa és bár szüleit kiskorában elvesztette, nem maradt gondoskodás nélkül: bácsikája mellett, aki vállalta gyámságát, a család komornyikja Kevin is szárnyai alá vette. Intelligenciájával kimagaslik a többi tanuló közül és mivel ő maga is tisztában van a képességeivel, rögtön a csúcsot célozza meg, minden vágya, hogy az ország legbefolyásosabb emberei között találja magát miniszterelnökként, lehetőleg minél hamarabb, erre pedig minden esélye megvan.
Egy nap azonban az igazgató magához hívatja és közli vele, hogy az e félévre esedékes tandíját még senki nem fizette be. William rögvest hazasiet, hogy kiderítse, mi történt. Otthon aztán olyan hír fogadja, amelyre álmában sem gondolt volna. Kiderül ugyanis, hogy gyámja csődbe vitte a családot, majd eltűnt, mint szürke szamár a ködben, és nem hagyott maga után egy árva petákot sem. Hogy valami módon mégis kikeveredjen ebből a lehetetlen helyzetből, úrfink Kevinnel együtt tűvé teszi a házat pénzzé tehető értékek után, de vagyontárgyak helyett egy különleges szobára bukkan, ahol William akaratán kívül megidéz egy démont. Dantalion, aki Nephilim avagy emberből lett pokolfajzat, váltig állítja, hogy Williamben Salamon született újjá és ő az egyetlen, aki kiválaszthatja, ki uralkodjon a Pokol felett a lehetséges jelöltek közül, amíg Lucifer szépítő alvásának idejét tölti. William, aki elvesztette minden emlékét abból az időből, mikor még Salamonként tengette napjait, persze egy szót sem hisz el az egész badarságból, egészen addig, még látogatást nem tesz Dantalion rezidenciáján, ahol mindenféle megmagyarázhatatlan esemény történik vele, kezdve azzal, hogy egy kecskeformájú inas szolgálja ki, miközben felvilágosítja a pokolbéli viszonyokról, amit egy Gilles névre hallgató, Grell babérjaira pályázó transzi démon szakít meg a célból, hogy magával hurcolja. És ez még csak a kezdet, ugyanis ezek után egyre több démon tör be eladdig nyugalmas életébe, akik minden eszközt bevetnek, nem riadnak vissza kétesnek tekinthető trükköktől sem, még William iskolájába is beépülnek afféle titkos ügynökként, mindezt pedig a szent célból, hogy megfűzzék, őket válassza az Pokol urának. A java pedig csak ezután következik.

A karakterekről

William rendkívül jó főhős, nem nyafog és nem is elszánt rettenthetetlenséggel veti bele magát a küldetésbe, hanem simán figyelmen kívül hagyja a démonok erőfitogtatásait, sőt mi több, arisztokratikus felsőbbrendűséggel utasítja őket helyre, ha kell. Ezenkívül akad benne némi tsundere jellemvonás, főleg, ha a démonjairól van szó, egészen mókás figyelni, hogyan magyaráz meg minden természetfeletti jelenséget valamilyen tudományos elmélettel, valamint vitathatatlanul van sötét oldala, előfordul, hogy bőven lepipálja a démonokat aljasság tekintetében.
A felbukkanó, ideiglenes uralkodó címére pályázó alvilágiak is meglehetősen érdekes karakterekké sikerültek. Dantalion, Salamon egykori 71. oszlopa, a pokol nagyhercege és 36 seregének parancsnoka, címe ellenére néha elég gyerekesen tud viselkedni, ám ha a helyzet úgy hozza, megmutatja mire képes, ráadásul erős és tehetséges a sportokban, nem csoda hát, hogy gyorsan népszerűvé válik a diákok között William legnagyobb megdöbbenésére és bosszúságára.
Sytry vikomt, a bukott angyal meglehetősen lányos külsővel van megáldva, pillanatok alatt varázsol el bárkit a szépségével, aki a közelébe kerül, olyannyira, hogy hamarosan egy egész háremet tudhat magáénak. Salamon 12. oszlopaként volt ismert.
Camio, a Pokol tábornoka, 30 sereg parancsnoka félvér, a pletykák szerint Lucifer és egy ember nő nászából fogant, rátermettségének és nyugodt, megfontolt természetének hála mind a pokolban, mind az iskolában elismerik érdemeit. Ő volt Salamon 53. oszlopa. Közös bennük, hogy mindhárman különleges kapcsolatot ápoltak annak idején Salamonnal, hiszen ő volt az, aki elfogadta őket múltjukra és démoni létükre való tekintet nélkül. Különösen igaz ez Dantalionra, akinek talán a többieknél is fontosabb volt a néhai király.
És ha ez a három bajkeverő még nem volna elég Williamnek, hamarosan becsatlakoznak a hatalmi játszmába a pokol felső vezetői, az egyéb démoni alattvalók és a Menny seregei is, sőt az is kiderül, hogy itt senki sem az, akinek látszik vagy látszani akar.

Vélemény

Nekem az epizódok megtekintése közben kicsit Pandora Hearts érzésem volt, amihez gyorsan csatlakozott a Kuroshitsuji feeling: mind rajzolás, mind történetvezetés, mind hangulat tekintetében fedeztem fel hasonlóságokat a két, fentebb említett sorozattal. Előfordultak benne sablonos részek, az első néhány epizód szimpla karakterbemutatás, a történet csak utána bontakozott ki és helyenként az animáció természetességére is figyelhettek volna jobban, azonban összességében elégedett vagyok a látatokkal. Kezdetben inkább a humor dominált, a karaktereknek hála sok mosolygásban lehetett részünk, majd ez szép lassan háttérbe szorult, ahogy haladtunk előre, de szerencsére nem felejtődött el. Külön felhívnám rá a figyelmet, hogy nem csak ismert mitológiai karakterek elevenedtek meg előttünk, de Salamonon kívül még néhány valóban élt történelmi személy is beugrott hosszabb-rövidebb szerepekre, a szemfülesek gyorsan rajtakaphatták őket.

A seiyuuk megint odatették magukat, a készítők ezúttal sem spóroltak a nagy nevekkel, ráadásul a fiatal, iskolás főhősnek az általában bevett gyakorlattal ellentétben nem egy mélyebb hangú nő lett a seiyuuja, hanem Eguchi Takuya. Ez már akkor meglepett, mikor bejelentették a castot, de határozottan bejövős volt a dolog, főleg, hogy Williamre aztán hatványozottan igaznak bizonyult a mondás, hogy ne ítélj külső alapján. Terashima Takuma ezúttal is megcsillogtathatta tehetségét, hiszen Dantalion szerepében egy új hangszínét ismerhettük meg, még Matsuoka Yoshitsugu a Sword Art Online híres vagy hírhedt Kiritoja után egy igazán másféle szerepben mutatkozhatott be. Az én személyes kedvencem ezúttal Toriumi Kousuke volt, aki egészen fergeteges alakítást nyújtott Gillesként, de hosszasan sorolhatnám a további neveket, hiszen tényleg a szakma színe java képviseli magát a műben. A zenék fülbemászóra sikeredtek, az openinget, amely a Belive my Dice címet viseli, és az endinget, amelyet A shadow’s love song” címen találhatunk meg, címszerepeket játszó seiyuuk énekelték fel.

A sorozat egyébként manga alapján készült, amit Madoka Takadono írt és Utako Yukihiro illusztrált.

Ajánlás

Zárszóként álljon itt, hogy véleményem szerint ugyan nem világmegváltó anime, de nekem nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott hétről hétre. Ezzel együtt azonban nem mindenkinek ajánlanám. Egyrészt lassan indul be, az eleje pedig kifejezetten vonatottnak tűnhet, ezért próbára teheti azon nézőket, akik a pörgősebb, bele a lecsóba típusú műveket részesítik előnyben. Másrészt ugyan össze-összecsapnak az ellenérdekelt felek, mégsem az akció adja a sztori gerincét, hanem inkább a szereplők és a köztük kialakult szövevényes magánéleti és “politikai” kapcsolatok, szóval aki a látványos csatározások miatt kezdene bele, félek, csalódni fog. Harmadrészt, aki ódzkodik a fiúk közti bizalmasabb barátság lefestésétől, az jobb, ha nem eme sorozattal próbálkozik, mert ugyan konkrét BL szál nincs benne, azonban kevés női szereplő bukkan fel a történet során, és azok sem igazán kerülnek a fiúk érdeklődésének középpontjába: egy-két kivételes esetet leszámítva bizony inkább egymást boldogítják jelenlétükkel, mint a világ hölgyeit.

KategóriákM
Írta: