Makai Senki Disgaea (2006)

Ismertető:

Eredeti cím 魔界戦記ディスガイア
Angol cím Netherworld Battle Chronicle: Disgaea
Egyéb cím(ek) Disgaea
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2006

Ismertető:

Laharl, az ifjú démon, a démonkirály fia és örököse, kis délutáni szunyókálásra indul. A szieszta viszont kissé elhúzódik, mivel ételébe mérget kevertek, és így hosszú álomba küldték.

Két évvel ezután Flonne-chan, az angyal gyakornok, a Démon Birodalomba érkezik azzal a feladattal, hogy megölje Laharl apját. Véletlenül ráakad a koporsóra, amiben Laharl alszik és addig próbálkozik, míg ki nem tudja nyitni.

Az ifjú démon kiszabadul, és rögvest szembeszáll őreivel, akiknek álmát kellett volna őrizniük. De mivel 2 évig aludt, így ereje megfogyatkozott, Flonne-chan segítségére van szüksége, hogy győzhessen.

A csata után megtudja az angyallánykától, hogy a lány apja életére tör. Vagyis csak törne, mivel a király már két éve halott. Így hát nincs mit tenni, a küldetést nem lehet teljesíteni.

Ezek után Laharl úgy dönt, hogy helyébe lép, ő lesz a démonok új királya. Flonne-chan pedig a fiú gonoszságát látva elhatározza, hogy megtanítja neki, mi a szeretet és útitársául szegődik.

Később egy harmadik társuk is lesz, Etna, egy démonlány. Az ő célja az a 2 milliós jutalom, amit Laharl fejére tűztek ki. Így utazgatnak hárman, pusztítják a démonokat és trónkövetelőket. Mondhatni élnek boldogan, amíg a menny mozgásba nem lendül. Hőseinkre nehéz csaták várnak.

A karakter design nagyon jó, a grafika semmi kívánnivalót nem hagy maga után. A csatajelenetek számítógépes grafikával támogatottak és szerintem gyönyörűen sikerültek. A szinkronhangok is teljesen illenek a szereplőkhöz. Egyetlen hibája, hogy a történet nagyon epizódos, csak a végén van benne némi folytonosság. Érdemes megnézni, jó szórakozást nyújt.