Mamono Hunter Youko (1990-95)

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím 魔物ハンター妖子
Angol cím Devil Hunter Yohko
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 6 rész
Év 1990 – 1995

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

Történet:
A 16 éves Mano Yohko a legfiatalabb tagja egy évszázados múlttal rendelkező démonvadász családnak. Ahogy ezt a Mano család tradíciói kívánják, generációról generációra öröklődnek a hagyományok, amelyeket mindig az édesanyja ad át a lányának. Így kellett volna ennek történnie Yohko anyja, Sayoko esetében is, ám egy, a családi kódex elleni vétek miatt Sayoko sohasem lett részese a család démonvadász erejének. Ennek következtében nem is tudta helyét elfoglalni a démonvadászok között, így helyette nagyanyja, Madoka (107 éves!) vezeti be Yohko-t mágikus hagyatékának a titkaiba. A gonosz elleni harcban Yohko mindig számíthat Kanzaki Azusa-ra (aki egy távoli kuzinja) és legjobb barátjára, Ogawa Chikako-ra, aki saját magát Devil-Hunter-Manager-nek nevezi. Hivatásos életmentőként nagyanyja szolgál, aki kora ellenére elég nagy lendülettel veti bele magát a küzdelmekbe, és többször segít unokájának.

A 6 részes OVA minden egyes része más és más endinggel lett felvértezve. Legtöbbjét Aya Hisakawa jegyzi, azonban Kaori Honma munkája is helyet kaphatott. A részek nem összefüggőek, viszont olyan szálak vezetnek, amik tovább viszik a történéseket, mint például a család ellenségének elpusztítása.

Születés:
A Devil Hunter Youko sorozatot a méltán híres Madhouse stúdió készítette, Amerikában pedig az ADV Films jelentette meg elsőként videokazettán, az anime pedig egyben az ADV első munkája is volt. Matt Greenfield, a kiadó társalapítója szerint azért választották első produkciójukként Yohko kalandjait, mert valami olyannal akartak előállni, amely kellően felkelti az emberek érdeklődését, illetve egy olyan sorozatot szerettek volna választani, amelyet még sosem láthattak az emberek az USA-ban. Az anime 2002-es DVD kiadása úgy lett időzítve, hogy az az ADV film 10 éves fennállásakor jelenjék meg. Az OVA játékadaptációt is kapott idővel a Masaya stúdiónak köszönhetően Mamono Hunter Yohko: Makai Kara no Tenkosei néven. A játék Sega Mega Drive-ra jelent meg, Mamono Hunter Yohko: Distant Voice and Mamono Hunter Yohko: Exchange Student néven pedig PC-re is.

[/stextbox]

[stextbox id=”download” caption=”Online részek:”]

1. rész
2. rész

folyt köv? (nem lenne rossz)

[/stextbox]