Mardock Scramble: The Third Exhaust (2012)

Képtalálat a következőre: „mardock scramble the second combustion ico”

Infó:

Eredeti cím マルドゥック・スクランブル 第3部 排気
Angol cím Mardock Scramble: The Third Exhaust
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2012

 
Ismertető:

Előzmények

Ubukata Tow három kötetes sci-fi-cyberpunk light noveljét három mozifilm dolgozza fel, melyek egy-egy év elteltével kerültek a filmszínházakba. Tehát eljött az ideje, hogy a The First Compression és a The Second Combustion után a harmadik ütemet is górcső alá vegyük.

Figyelem! Aki nem látta az első két filmet, csak saját felelősségére olvassa tovább!

Cselekmény

A harmadik film pontosan ott kezdődik, ahol a második abbamaradt: Shell kaszinójában, azon belül a blackjack asztalnál. És ott is maradunk a film feléig. De nem kell megijedni, nem lett a Mardock Scramble-ből Yu-Gi-Oh! Ugyan itt is páratlan kártyacsatáknak lehetünk szemtanúi, de ez csak a felszín. Az igazi küzdelem az elmék között zajlik, különösen a főhős, Rune-Balot, és az osztó, Ashley Harvest között. Rune-Balot megtanulja, hogy néha a győzelem keservesebb tud lenni, mint a vereség…
A film második felében már a lőfegyverek dominálnak. Shell múltjából végre megtudjuk, mitől változott ilyen szörnyeteggé. És itt érdekes fordulatot vesz a film – mindig van egy nagyobb hal, aki ellen néha csak úgy lehet védekezni, hogy megvédjük a kisebb halat…

Megvalósítás

A GoHands Stúdió továbbra is káprázatos munkát végez. A második filmből már ismerős játszadozás a színekkel – különösen a zöld, lila és piros tónusokkal – itt is fontos szerepet kap, gyakran auraként ragyogják be a jeleneteket. Az endinget, egy szép, lassú számot Rune-Balot seiyuuja, Hayashibara Megumi énekli.

Vélemény

Az első kettőhöz hasonlóan ez a film sem gyerekmese. Ugyan alig van benne meztelenkedés, és erőszakból is viszonylag keveset kapunk (aki erre vágyik, megnyugodhat, megkapja a Rune-Balot/Oeufcoque és Boiled közötti végső leszámolást), de kell bizonyos érettség, hogy megértse az ember a szereplők cselekedeteinek mozgatórugóit, az elmékben lezajló párharcokat, és hogy miként kell fejlődnie a főhősnek, ha ki akar törni az erőszak ördögi köréből. Ha szeretnél látni egy látványos, de mégis nyugodt léptekkel haladó, elgondolkoztató történetet, ajánlom neked a Mardock Scramble trilógiát, nem fogod megbánni.