Marginal Prince (2006)

Képtalálat a következőre: „Marginal Prince 512x512”

Eredeti cím マージナルプリンス
Angol cím Marginal Prince
Egyéb cím(ek) 月桂树的王子们
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2006
Ismertető:
A történet leginkább a St. Alphonse Akadémián játszódik, amely egy ősi múlttal rendelkező fiúiskola. A diákok leginkább olyan fiúk, akiktől messze áll az anyagi problémákkal való küszködés. Az iskolának két diákszállója van, de mi csak az egyikkel fogunk megismerkedni.
A történet azzal kezdődik, hogy Yuuta felvételt nyer az akadémiára. Öt jóképű herceggel kerül egy szállóra, név szerint: Joshua Grant, Kobayashi Haruya, Henri-Hugues de Saint-Germain, Alfred Visconti és Sylvan Clark. Mindegyiküknek megvan a maga kifogásolhatatlan(!) személyisége. Yuuta érkezése után máris bajba kerül, ugyanis gyanúba keveredik az akadémia híres festményéről eltűnt ékkő eltulajdonításának ügyében. Két nap múlva kiderül, hogy a felvételijét visszautasították, ami nagyban Yuuta nővérének köszönhető. A lánnyal a sorozatban szinte csak a videotelefonálás közben találkozhatunk.
Látva, hogy a diáktanács vezetőjét, Joshuát nagyon megviselte az ékkő eltűnése, elhatározza, hogy visszaszerzi. A másik diákszállóról való Enju segítségével sikeresen vissza is szerzi azt egy kakadu fészkéből. Mindennek tetejébe még az is kiderül, hogy visszavették az iskolába. A vidám kis srác az ottléte alatt még megismerkedik pár emberrel, többek között Michaellel, a folyton bocsánatot kérő szőke fiúval; és az iskolaorvossal, Stanislav Sokurovval is, akitől jobb elmenekülnie, ha jót akar. A sok szórakozás és hülyülés közben komoly dolgok is szóba kerülnek, valamint Joshuáról is kiderülnek dolgok, amiket látszólag eddig mindenki tudott – Yuutát kivéve.
Amilyen vicces kis sorozatnak indul az elején, a végére annyira komolyra fordulnak a dolgok. A shounen ai figyelmeztetést nem ajánlom senki figyelmébe, ha csak ezért nem szeretné megnézni. Nincs rá utalás, egyszerűen csak kedvesek a fiúk a barátaikkal, ennyi az egész. Ajánlom mindenkinek, nekem nagyon tetszett. Bár nagyon deja-vu érzésem volt a nézése közben, igazán megszerettem ezt az animét.
CategoriesM