Marmalade Boy – The Movie (1995)

Képtalálat a következőre: „Marmalade Boy png”

Infó:

Eredeti cím ママレード・ボーイ (1995)
Angol cím Marmalade Boy – The Movie
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1995

Ismertető:

Aki kicsit is szereti a shoujo műfajt, valószínűleg találkozott már Yoshizumi Wataru nevével. Ha pedig őt ismeri, akkor a 8 kötetes Marmalade Boy című mangájához szintén volt szerencséje. Az ebből készült 76 részes sorozathoz csinálták az ismertetőmben szereplő mozifilmet. Bár a sorozat után jelent meg, történetileg a manga elején-közepén helyezhető el.
Történet:
Miki az orvosi szobában fekszik, mikor Yuu rátalál és az alvó lány szépségének nem tudván ellenállni, megcsókolja. Miki teljesen összezavarodik, hiszen csak színlelte a szundítást, eközben Yuu a nemrég történteken elmélkedik.

A következő huszonegynéhány percben az ő szemszögéből kísérhetjük végig az első találkozást. A Matsura szülők Hawaiiról hazatérve mosolyogva közlik egy szem fiacskájukkal, hogy elválnak. Pontosabban párt cserélnek a Koishikawa családdal. Ezenfelül vesznek egy közös házat, ahol kényelmesen élhetnek, mint egy nagy, boldog család. Hősünket ez különösebben nem érdekli, örül a szülei boldogságának, még ha meg is lepődik. Később Yuu elmegy otthonról és meglát egy teniszező lányt (Mikit), akibe első látásra beleszeret. A lányt “megtámadja” pár szuperhősnek öltözött kis srác és mikor belemegy a játékba, elhagyja a csuklószorítóját. Yuu elhatározza, hogy visszajuttatja neki. Mikor újra rátalál kiszemeltjére, az éppen egy barátnőjével találkozik. Meghallva a beszélgetésüket rájön, a jövendőbeli testvére tetszett meg neki. Így kíváncsiságától hajtva a nyomukba ered és a távolból végigkíséri a napjukat…

Megvalósítás:
A grafika ugyanaz, mint a sorozatban, 21. századi animéhez szokottaknak csúnyának tűnhet. Nekem tetszik, mangásabb. A főszereplők seiyuui szintén maradtak, panasz nem lehet rájuk. Okiayu Ryoutarou-t (Matsura Yuu) az FMA Scarjaként, Kouda Marikot a One Piece Kayajaként is ismerhetjük.

Többet nem is írnék, nagyon rövid az egész. Ez is olyan régi shoujo, ami valahogy más érzetet kelt, mint amiket napjainkban csinálnak. Érdemes néha ilyet keresgetni a változatosság kedvéért.