Mary to Majo no Hana (2017) (magyarul)

Mary to Majo no Hana Icon by Edgina36

Eredeti címメアリと魔女の花
Angol címMary and the Witch’s Flower
Magyar címMary és a varázsvirág
Egyéb cím(ek)The Little Broomstick
Besorolásanime, film
Hossz1 rész × 102 perc
Dátum2017.07.08
Ismertető:
Mary Smith nemrég egy eldugott kis faluba költözött nagynénjéhez. A kislány még senkit nem ismer a környéken, unatkozik. Megpróbál a nagynénje segítségére lenni, de miután majdnem eltör egy bögrét, úgy dönt, inkább a kertben teszi hasznossá magát. Nekiáll felseperni a faleveleket az udvaron, de a seprű túl nehéz, ezért elveszti az egyensúlyát és fejjel beleesik egy nagy kosár falevélbe.

Éppen feltápászkodik, amikor megjelenik egy vele egykorú falubéli fiú, Peter. A fiú látva a lány ügyetlenségét, kineveti, majd vörös majomnak nevezi. Mary megsértődik és úgy dönt, inkább felfedezi a környéket. Barangolás közben felbukkan Tib, a fekete és Gib, a szürke macska. Mary követi őket az erdőbe egy eldugott kis tisztásig, ahol egy különös kék virágot fedez fel, amit le is szakít. Később ugyanitt egy régi seprűt is talál és mielőtt észbe kapna, a seprű elrepíti őt és Tibet a felhők fölé, az Endor Boszorkányképző Iskolába. Érkezése után a vörös haja miatt nagyhatalmú boszorkánynak hiszik, ezért az igazgatónő, Miss Mumblechuuk körbevezeti őt az iskolában és ad neki felvételi jelentkezőt is.

Mary nem szívesen megy bele a játékba, de nincs választása, mert az iskola szabályzata szerint a betolakodókat átváltoztatják és felhasználják D Doktor kétes kísérleteihez. Később kiderül, hogy az a kék virág, amit talált, rendkívül veszélyes és ritka, ezért Miss Mumblechuuk és D Doctor mindenáron meg akarják szerezni. Ráadásul Gibet és Petert elrabolják.

Vajon képes lesz Mary megmenteni őket és épségben hazajutni? Nézzétek meg és megtudjátok!