Mashiro-iro Symphony: Love Is Pure White (2011)

Képtalálat a következőre: „Mashiro-iro Symphony ico”

Eredeti cím ましろ色シンフォニー -Love is pure white-
Angol cím Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers
Egyéb cím(ek) Mashiro-iro Symphony
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2011
Ismertető:
Előzmény:

A Mashiro-Iro Symphony legelőször manga formájában látta meg a napvilágot 2009. szeptember 6-án, Minazuki Futago jóvoltából. Ugyanebben az évben, 3 hónappal később, egész pontosan 2009. október 30-án megjelent az azonos cíművisual novel. 2011. június 30-án kiadtak egy újabb visual novelt Mashiro Iro Symphony: *mutsu no hana címen. 2011. október 5-én pedig elkezdték vetíteni a 12 részesre tervezett animét.

Történet:

Egy történet arról, hogy mi sülhet ki abból, ha egy lányiskola nem az többé.

A sorozat elején főszereplőnk, Uryuu Shingo, a húgát, Sakunot kezdi keresni, aki hazafelé jövet egy nagy bevásárlóközpontból eltévedt. A keresés közben elered az eső, ráadásul Sakuno telefonja is lemerül. Miközben a lány a földön ülve várja a megmentőjét, odamegy hozzá egy másik lány, Sena Airi, aki felajánlja neki az esernyőjét és a telefonját is. Fel is hívják Shingot, aki így el tudja őket vezetni a parkba, ahol találkozhatnak. Így ismerkednek meg Airivel.

Másnap Shingo és Sakuno egy lányiskolába, a Yuuhimeijoba kezdik el az új tanévet, egy-egy különleges osztály tanulóiként. Shingo és az osztálytársai az első fiúk, akik betették a lábukat az iskolába, így elég kétes fogadtatásban lesz részük. Főleg, amikor megjelenik az igazgatónő és a lánya, Sena Airi. Airi az első sokk után kijelenti, hogy hiába van Shingoról szó, sosem fogja elfogadni, hogy fiúk vannak az iskolában…

Összesítés:

 

      • Grafika:

A grafikára nem lehet semmi panasz, hozza a 2011-es színvonalat. A karakterek, akárcsak a hátterek gyönyörűen ki vannak dolgozva. Színek terén az élénk színvilág jellemzi, ami tökéletesen illik az anime hangulatához.

 

      • Hangok:

Az opening egy viszonylag lassabb szám, Choucho előadásában. Az ending egy kicsit pörgősebb, Marble énekli. A szinkronhangok tekintetében több, kipróbált szinkronszínésszel találkozhatunk, akik ezúttal is nagyon jól teljesítenek.

 

      • Történet/Hangulat:

A történet aranyos és könnyed, semmi túlzottan komoly, inkább csak a fiúk beilleszkedésére és Airi megpuhítására koncentrál. A hangulat pedig pontosan illik ehhez, szintén könnyed, és érezhető a hárem és a romantikus műfaj benne.

Vélemény:

Megnyerő anime, ami szerintem a legtöbbeknek tetszeni fog, akik nem várnak tőle túl sokat. Egy egyszerű romantikus animéről van szó. Bátran ajánlom a műfaj kedvelőinek, nem hiszem, hogy csalódni fognak!

KategóriákM