Matantei Loki Ragnarok (2003)

Infó:

Eredeti cím 魔探偵ロキ RAGNAROK
Angol cím Mythical Detective Loki Ragnarok
Egyéb cím(ek) Demon Detective Loki Ragnarok
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2003

Ismertető:

Loki, a norvég bajkeverő isten, aki az emberek világába lett száműzve gyerek formában Odin, a főisten akaratából. Loki megesküdött, hogy visszatér az istenek világába, amihez csak annyit kell tennie, hogy gonosz aurákat gyűjtsön. Hogy terve minél hamarább megvalósuljon, megnyitja detektív irodáját, ami a természetfeletti dolgokkal foglalkozik. Egy nap egy fiatal lány érkezik, aki egy nevető-beszélő babát keres. Loki elfogadja a felkérést, aminek nem várt eredménye lesz. A lányt Mayura-nak hívják és mániákusan szereti a misztikus dolgokat (mindig azt mondja, hogy misztikus misztikum :p), így nem is meglepő, hogy Loki-hoz csatlakozik, szegény fiú nagy örömére :D. Szerencsére Loki-nak nem egyedül kell elviselnie Mayura-t, hisz vele él Yamino, aki olyan mint egy bejárónő (a konyhában ő az isten :D). Yamino mindig Loki-val van, bárhova is menjen és most már Mayura is velük tart.

Ám nem Mayura a legnagyobb probléma: Odin parancsára szinte egymás után érkeznek a különböző istenek és istennők, akik feladata elpusztítani Loki-t. Viszont Loki életben marad, hiszen szinte az összes isten a barátja lesz, sőt, még néhány istennő szerelmes is lesz Loki-ba. Mondjuk nem csoda, Loki gyerek alakban is meglepően vonzó, de ha átváltozik valós alakjába, a nők szó szerint elolvadnak a látványától :D. Van még egy nagyon fontos történeti szál, mégpedig Loki családja. Igazán meglepő dolgok derülnek ki és történnek.

Összeségében nagyon jó anime. Lehet jókat nevetni, sokat izgulni és a végén könnyeket hullatni. Legalábbis én azt tettem, engem nagyon meghatott :). A zenéje pedig egyszerűen tökéletes, épp olyan misztikus, mint maga az anime. Mindenki nézze meg, aki szereti a misztikus történeteket, a jó poénokat és az aranyos karaktereket.

KategóriákM