Mazinger 3 (1982) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Mazinger 3 png”

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím 슈퍼 마징가 3
Angol cím Raiders of Galaxy
Magyar cím Támadás a Galaxison
Egyéb cím(ek) Mazinga 3
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1982

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

Univerzum:

A Mazinger 3 a valamivel ismertebb Protectors of the Universe világában játszódik (valószínűleg), időben valamivel előtte. Gondolom ezt abból, hogy itt Mazinger 3, míg a Protectors of the Universe-ben Mazinger 7 szerepel, illetve mert itt még ismeretlenek a földönkívüli támadók.

Történet:
Valamikor a jövőben járunk, mikor az emberiség már kijutott a világűrbe, de még nem szóródott szét a galaxisban, csak a Naprendszerünk határain belül mozog. Több helyen találhatók megfigyelőállomások, melyet kísérleteket, kutatásokat és megfigyeléseket végeznek. Egy nap az egyik ilyen állomásnak és teljes legénységének nyoma vész, az utolsó hír róluk az, hogy valamiféle zavarást észleltek a kommunikációban.

A Földön nem tulajdonítanak ennek túl nagy jelentőséget, pedig ez valójában egy földönkívüli faj inváziójának első lépése volt. Egy különös űrhajó tűnik fel újra és újra a Föld körüli űrtérségben, és hiába észlelik azt az emberi műszerek, végül mindig nyoma vész. Az egész mögött egy emberi külsejű, de kék (van mikor zöld) bőrű (mint minden retro alien Leiji Yamatója óta) faj áll, mely meg akarja hódítani galaxisunkat és leginkább a Földet, mivel ez a bolygó rendelkezik a legtöbb ásványkinccsel. A Földet ostromló sereg parancsnoka Andrew parancsnok/elnök (a rangja változó), aki nem retten vissza semmitől, hogy célját elérje. Persze a háttérből őt is irányítják.

Az emberiség egyetlen reménye a Mazinga 3, a legmodernebb technológiákkal felszerelt kísérleti óriásrobot. Egyedül a Mazinga 3 és bátor pilótái (David, Angie és Röfi) tudják felvenni a harcot az elvetemült idegenekkel szemben.

Megvalósítás:
A Mazinger 3 története lényegében egy kicsit átírt Space Battleship Yamato koreai remake. Az egyetlen különbség talán, hogy itt nem egy űrcsatahajó, hanem egy óriásrobot védi az emberiséget az ellentől. A film grafikája kezdetlegesnek mondható, a koreai anime-koppintások szokásos színvonalát hozza. A fordulatok elég klisések és kiszámíthatók és igazából a karakterek is elég egyszerűek, kidolgozatlanok és nem túl szerethetőek. A magyar szinkron viszont nem olyan rossz, habár a színészekkel elmondatott szövegek néhol nagyon bugyuták.

Vélemenény:
A hozzám hasonló retro-scifi kedvelőknek ajánlom elsősorban és az ínyenceknek. Arra viszont felhívnám a figyelmet, hogy mondjuk egy Gundam 00 és a Mazinger 3 messze nem egy súlycsoport.

[/stextbox]