Mazinkaizer SKL (2010-11)

Képtalálat a következőre: „Mazinkaiser SKL png”

Custom Style

japánEredeti cím マジンカイザーSKL
Angol címAngol cím Mazinkaizer SKL
Egyéb cím(ek) Mazinkaiser SKL
Besorolás anime, OVA
Hossz 3 rész
Év 2010 – 2011

Info

Go Nagai komoly név az animék világában. A ’70-es, ’80-as években számos anime fűződött a nevéhez és a mai napig jelennek meg olyanok, melyekben jelentős feladatot lát el. A Mazinkaiser animék sorában is akad már pár és Go Nagaira jellemző módon az animéi mind összefüggenek valamilyen szintem egymással. Ez alapján azt gondolhatnánk, egy kismilliomodik robotos animét nincs értelme a korábbiak nélkül megnézni, hisz semmit sem értünk majd belőle. Szerencsére ez most nem igaz, mivel a Mazinkaizer SKL csak karaktereket vesz át a korábbi animékből, és azokat egy teljesen alternatív világban egy új történetszálba helyezi.

Történet:
Egy Gép-sziget nevű helyen jó ideje háború dúl. A sziget lakói, akik három csoportra oszlottak, egy gravitációs függönyt hoztak létre a sziget körül, ami szinte lehetetlenné teszi a kintről való bejutást. Ezzel a háborújukat is elzárták a világ elől, így nem is lenne gond, viszont a függöny fenntartásához szükséges energiát is csapolni kezdik katonai céljaik érdekében, melynek következtében a történet kezdetétől számított 66 órán belül a létrehozott gravitációs mező összeomlik, elpusztítva a Föld mágneses mezejét is, ezzel megölve minden élőlényt a bolygón. Ezt már a kint élők sem hagyhatják annyiban, több csapatot is indítanak a szigetre különleges felszereléssel és robotokkal, hogy megakadályozzák a katasztrófát. Ezen katonák között van Kaidou és Magami különleges ügynök, akik a Mazinkaiser nevű óriásrobotot vezetik és Yuuki Tsubasa hadnagy. A történet a továbbiakban a harcokat mutatja be és a küldetést, melynek célja a bolygó megmentése.

Megvalósítás:
Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy ez egy igazi heavy metal anime (több értelemben is). A karakterek mind kemény arcok, akik elsősorban egymást soroznák vagy épp lőnék cafatokra. Az animében végig megy a pörgés, az aprítás, a látványos akciók és persze a metál zene. A rajzolás és animálás szemet gyönyörködtető, a karakterdizájn kicsit régies, de véleményem szerint szebb, mint amikkel manapság találkozhatunk. A nagy létszámú csatákat számítógépes animációkkal oldották meg, de ezek szépen belesimulnak az anime képi világába. A zenék tetszetősek és felpörgetnek. A látványvilág végig sötét és borongós, de láthatunk épp elég torkolattüzet, hogy ne kelljen a sötétben tapogatóznunk. Egészében nézve minden a helyén van, nem találtam kifogásolható elemeket, remekbe szabott anime.

Vélemény:
Imádom a kissé elborult műveket, így ez egy pont nekem való darabnak bizonyult. A hangulat és a látvány elmondhatatlan, úgyhogy nézzétek meg ti is, hogy megtudjátok, miről beszélek!

Online részek:
KategóriákM