Meitantei Holmes (1984-85) (magyarul)

Eredeti cím 名探偵ホームズ
Angol cím Sherlock Hound
Magyar cím Sherlock Holmes, a mesterkopó
Egyéb cím(ek) Meitantei Houmuzu
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 1984 – 1985
Ismertető:
Elöljáróban:
Az anime Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes történeteit veszi alapjául, amelyben a szereplők emberszerű állatokként jelennek meg. Olaszok és japánok működtek közre a megalkotásában. A 26 részt egy időben hazánkban a Magyar Televízió is adta.Történet:
Azzal indít az első rész, hogy Sherlock visszatér Angliába, egy hajón hű társával, Watsonnal. Már a csatornánál járnak, mikor kalózok megtámadják őket, akik az egyik utast szeretnék elrabolni… Onnantól kezdve szerves összefonódás a részek közt aligha van több, mint ellopott ékkövek, gyilkosságok, eltűnések és egyéb rablások, melyeket körmönfontan hajtottak végre. Mindegyik esélyes lenne “az évszázad megoldatlan bűnügye” címre, ha nem lenne egy jó orrú kopó, aki minden részletet kiszimatol.Érdekesség:
Az animét látva, s a stáblistát végigolvasva felmerül egy név. Nagyon híres, hiszen több anime létrehozása és producerelése is kapcsolódik hozzá. Az egyik rendezője a sorozatnak ugyanis Hayao Miyazaki (Nausicaa – Wind of the Valley, Spirited Away stb.). Továbbá megjelenik a vernei steampunk, vagyis a XIX. század sci-fi irodalmának jellegzetességei is, többek közt ez adja a hangulatot is.Véleményezés:
Mivel ez egy régi mese, így sok most huszon-, de akár tizenéves is emlékezik rá. A rajzolás klasszikus és illeszkedik a részek hangulatához, s egyben a szériához is, hogy közel tudják hozni az eredeti alapot a gyerekeknek.
Online részek:
KategóriákM