Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch (2003-04)

Képtalálat a következőre: „Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch ico”

Infó:

Eredeti cím マーメイドメロディー ぴちぴちピッチ
Angol cím Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Év 2003 – 2004

Ismertető:

Luchia egy 13 éves sellőlány, és a Csendes-óceán hercegnője. Amikor még kicsi volt, megmentette egy fiú életét, aki egy viharban egy hajóról a tengerbe esett. Hogy megmenthesse a fiú életét, nekiadta a csodatevő gyöngyét, ami meggyógyította őt.

Sok évvel később Luchiát elküldik, hogy keresse meg újra a gyöngyét, mert a gyöngyszem nélkül nem válhat igazi hercegnővé. Luchia felkészül az emberi világra. Ott újból találkozik Kaitóval, akit annak idején megmentett. Ugyanakkor a Gonosz is elindul, hogy megkeresse Luchia gyöngyét, de mivel az Kaito tulajdonában van, ezért elfogatja őt a szolgálójával, Izullal. Luchia természetesen szeretne neki segíteni, de túl gyenge. Amint Kaito az utolsó pillanatban visszadobja neki a gyöngyöt, átváltozik a “Rózsaszín gyöngyszem sellő hercegnővé”. A sellők a dalaikkal a tenger gonosz erőit le tudják győzni, mert ezeket a szép hangzású énekeket nem bírják hallgatni.

Izul elmenekül, és ezzel Luchia Kaitót másodszor is megmenti. Azonban a szerelem egy sellő és egy ember között nem éppen egyszerű, mivel emberi alakot felölteni egy sellőnek tilos, nem fedheti fel az ember előtt igazi kilétét, mert különben a tenger habjává válik. Azonban ha az ember magától rájön a kilétére, akkor nincs probléma. Így Luchia állandó kétségek között van, hogy vajon Kaito csak sellőként vagy emberként is szereti őt.

De Luchiának nem ez az egyedüli problémája, mert a Gonoszok vezetője, Gaito, aki Kaitóhoz hasonlóvá tud változni, szeretne a 7 világtenger urává válni, de ehhez a tengeri hercegnők mind a 7 gyöngyszemére szüksége lenne. Már 2 hercegnő a hatalmában van, kiküldi a szolgáit, hogy a többi 5 hercegnőt is vigyék hozzá.

Luchia azonban nincs egyedül. Egymás után csatlakozik hozzá a többi hercegnő. Először Hanon, a Dél-Atlanti-óceán világoskék hercegnője, azután Lina, az Észak-Atlanti-óceán zöld hercegnője. Együtt harcolnak a tenger gonosz hatalmai ellen énekükkel, és újra fel kell ébreszteniük Aqua Regina tengeri királynőt, hogy a Gonosz mindörökre elpusztuljon. Azonban ahhoz, hogy felkeltsék, szükségük van mind a 7 gyöngyszemre. Tehát Luchiának, Hanonnak és Linának először meg kell találnia a többi sellőt ahhoz, hogy minden gyöngyöt megszerezzenek, és hogy a tengerben ezután békés életet élhessenek.

A grafika gyönyörű, és szerintem a történet is nagyon jó. A dalok is szépek. Ez az anime bármilyen korosztálynak megfelel, a kezdőknek egyaránt ajánlott.

KategóriákM