Michiko to Hatchin (2008-09)

Képtalálat a következőre: „Michiko to Hatchin ico”

Infó:

Eredeti cím ミチコとハッチン
Angol cím Michiko and Hatchin
Egyéb cím(ek) 道子与哈金
Besorolás anime, TV
Hossz 22 rész
Év 2008 – 2009

Ismertető:

Hana egy 9 éves lány, aki Brazília egyik eldugott városkájában él nevelő szüleivel és azok két gyerekével. Mivel a nevelő apja pap – abból az igazán romlott fajtából, persze a család többi tagja se különb – így Hanának sok szenvedésen és megaláztatáson kell keresztülesnie. Arról álmodozik, hogy egyszer sikerül elmenekülnie innen, és erre valaki a segítségére lesz – persze ez egy ideig álom marad.

Ekkor lép színre Michiko – aki egy igazi végzet asszonya típusú nőszemély (szó szerint). Miután megszökik az egyik legjobban őrzött női börtönből – útjába ejti azt a városkát, ahol Hana van (persze előtte egy kicsit bankot rabol^^). És kisebb kavarodás után magával viszi Hanát. Azt állítja, hogy Hana apja még él, és meg akarja keresni őt vele együtt. Hanának adott indoka pedig az, hogy ő az anyja (bár ezt mondja – ez a későbbiekben derül ki, hogy igaz-e). Így indul közös útjuk Hana elveszettnek hitt apja felkutatására.

Útközben rengeteg kalandba, lövöldözésbe keverednek. Meg persze mások dolgaiba is belekeverednek – amik szintén bonyodalmakat okoznak. Mitchikon és Hanán kívül nem sok főbb szereplő van, lehetne még említeni az afro frizurás Atsukot- aki már lecsukta Mitchikot párszor, és aki mellesleg gyerekkori barátja is volt. A többi szereplő általában 1-2 részen keresztül látható, vagy azért mert másfelé veszi az irányt a történet, vagy azért mert meghal…

Az anime hangulata nekem nagyon bejött, az egész nagyon latinos érzést nyújt a nézőnek. Mind a karakterek miatt is, mind a helyzetek, történet, viselkedések miatt is. Valamint a helyszínek is nagyon hűen idézik az igazi latin hangulatot. A zenére is ugyanez jellemző – az opening nagyon pörgős szám “Paraiso” címmel SOIL & “PIMP” SESSIONS előadásában, míg az ending “Best Friend” Karutetto előadásában. Egy szó mint száz, nekem nagyon bejött ez a sorozat – aki pedig szereti a jó történetet, dögös csajszival és jó hangulattal, akcióval, annak is kötelező darab.

KategóriákM