Mikagura Gakuen Kumikyoku (2015)

Képtalálat a következőre: „Mikagura Gakuen Kumikyoku ico”

Eredeti cím ミカグラ学園組曲
Angol cím Mikagura School Suite
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Év 2015.04.07 – 2015.
Ismertető:
Előszó

A Mikagura Gakuen Kumikyoku egy light novel szérián alapuló sorozat, amelyet Last Note írt és Akina illusztrált. A regényfolyam 2013-ban indult el, még az animesorozat a 2015-ös évben, a tavaszi szezonban futott és 12 részt ért meg. A regények inspirálták Last Note dalait is, ezeket a Vocaloid szériában lehet hallani.
Történet
Főhősnőnk, Ichinomiya Eruna épp iskolaválasztás előtt áll. Teljesen tanácstalan, melyik oktatási intézményben folytassa tanulmányait, egészen addig, míg Ninomiya Shigure, az unokatestvére a kezébe nem nyom egy katalógust, amiben megpillantja álmai nőjét. Így kerül a Mikagura Bentlakásos Magániskolába, ahol töménytelen furcsaság várja már rögtön a felvételi vizsgán, ezt pedig egy teljesen káoszos iskolai élet követi. Ugyanis ebben az iskolában a diákok különleges képességeket birtokolnak, amelynek segítségével a társaik ellen barátságos és kevésbé barátságos harcokat folytatnak. Eruna legfőbb célja, hogy elbűvölje Mikagura Seisát, aki miatt pont ezt az iskolát választotta, eközben klubot alapít, barátokat szerez és rengeteg élményben lesz része.

Főbb karakterek

Ichinomya Eruna a sorozat főhősnője és az egész cselekmény mozgatórugója, nincs olyan személy, aki ne szeretné meg pillanatok alatt. Egy életteli, mosolygós, genki lány, aki elég érdekes személyiségjegyeket visel magán. Igazi otaku a szentem, imádja a játékokat, ráadásul egyszerűen bolondul a cuki lányokért, akiket mindenféle huncut helyzetekbe hoz a kis fejében, leginkább saját magával. Különleges képessége a “Toy Gun”, ami a mutatóujjába sűrített energianyaláb hihetetlen sebességgel párosítva.
Mikagura Seisa a Mikagura Magániskola igazgatójának unokája és Eruna vágyainak netovábbja. Másodéves diák, aki igazi ikon az iskolában. Jó neveltetésben részesült, finom úri hölgy, aki hűvösnek és megközelíthetetlennek tűnik, de mint később kiderül, több van a felszín alatt annál, ami látszik. Ő alapította az “Irány haza Klubot”, és ő az egyetlen tajga is. A képességének neve “Killing Art”, ez lehetővé tesz számára a tér elváltoztatását az akarata szerint.
Fujishiro Otone Erunához hasonlóan elsős a Mikagura Akadémián, de a többiektől eltérően nem az iskola kollégiumában él, hanem egy takaros kis házban az erdő közepén. Az egyébként kifejezetten aranyos személyiségű lány elég nehezen tudja kifejezni magát, és még nehezebben tud őszinte lenni az érzéseit illetően, hiába vágyna barátokra. Ez így is maradna örökre, ha nem sodorná az élet az útjába Erunát, aki azonnal megkedveli őt és bevezeti az iskolai élet rejtelmeibe. A képessége az “Anticomplex”, amely szalagjai manipulálását takarja.
Yasaka Himi a Kalligráfia Klub másodéves vezetője. Egy bájos, ártatlan lelkű, pici lány, aki azonnal elbűvöli Erunát, olyannyira, hogy még a klubjába is belépne, ám elbukja a felvételi tesztet. Szerencsére a kapcsolatukon nem hagy nyomot az eset, közeli barátok lesznek. A képessége a “Lovely Ink”, amely gyakorlatilag a kalligráfiai ecsetében lévő tinta harci használata.
Ninomiya Shigure Eruna harmadéves unokatestvére és hatalmas rajongója. Imádja Erunát, ám bizonyos okoknál fogva sajnos Eruna nem sok figyelemre méltatja úgy, ahogy azt ő szeretné. Mivel azonban Shigure alapvetően egy hihetetlenül optimista és vidám személy, tele lelkesedéssel, újra és újra ringbe száll Eruna kegyeiéért. A Manga Kutató Klub tagja, a képessége pedig a “Hero Time” nevet viseli.
Akama Yuuto a Dráma Klub másodéves tagja. Ő is egy vidám személyiségű fiúnak tünteti fel magát, ám valójában a múltjában történt szomorú esemény igencsak kihat a jelenére. Pont ezért választotta a Dráma Klubot, ahol barátokra talált, és emiatt nem kedveli a Csillagász Klub tagját, Imizu Asuhit, aki egy bizonyos illetőre emlékezteti. A képessége a “Coup d’etat Faker”, ami illúzióval bolondítja meg az ellenfeleit.
Imizu Asuhi egy elsőéves fiú, de olyan bájos, hogy akár lány is lehetne, amihez teljesen illik a naiv, kedves, barátságos természete. A Csillagász Klub tagja, nem véletlenül, mert rajong a ragyogó égboltért. A képessége “Shooting Star”, amely valóban a csillagok közé röpíti az ellenfeleit.
Kuzuryū Kyōma a Művészeti Klub tagja, és másodéves diák. Első látásra magának való fickónak tűnik, némi rosszfiús beütéssel, ám valójában egy figyelmes, kedves fiú, aki mindennél jobban szereti a tejet. Jó viszonyt ápol Seisával, elég sokat beszélgetnek egymással. “Palette Barrett” a képességének a neve, és a festékét használja fegyverként a harcokban.
Minatogawa Sadamatsu a Virágkötő Klub vezetője, szintén másodéves tanuló, akinek egyszerűen fantasztikus reakciói vannak a körülötte történt eseményekre, mindig meglepi valamivel a környezetét. A képessége “Selfish Flower”, amely a növényeket manipulálja.
Biimi az iskola egyik tanára, aki legtöbbször egy beszélő, szárnyas macska alakját ölti magára, de képes emberi kinézetet is felvenni. Általában Eruna mellett van, és próbálja megértetni hősnőnkkel az iskola szabályait. Bár alapvetően kedveli a hölgyeményt, de néha elég kócossá teszi a szegény tanerő idegeit tündéri főhősnőnk.

Vélemény

Magam részéről nagyon szerettem ezt a történtet, pedig egyáltalán nem vártam, hogy ennyire a szívemhez nő majd. Eruna pont olyan főhősnő, akiből többet tudnék elviselni, pörög, eleven, nem hisztizik, nem nyafog, csak megy, és csinálja maga körül a fesztivált, ám nem válik idegesítővé rövid és hosszútávon sem. Egyértelműen ő volt ennek a sorozatnak a húzóereje, de a többi karakter is mind megérte a pénzét ebben a bájosan őrült vígjátékban. Elég sok szereplőt vonultat fel a sorozat, akiket a rendelkezésre álló idő alatt szépen be is mutat, így a néző bőven találhat magának kedvencet.
Szerencsére a sorozat nem vette túl komolyan magát, pont annyit csempészett be kicsit merengősebb pillanatból, ami még nem ártott meg neki, egyébként főleg a mókán volt a hangsúly és azon, hogyan lesznek barátok a srácok. Hadd mondjam el, hogy mennyire jól esett, hogy nem ment át agyatlan tini-románc-kavarás melodrámába, hanem tényleg főképpen a barátságon volt a hangsúly. Imádom a barátságot középpontba helyező sztorikat, és ilyen jót talán még nem is láttam, úgy, hogy mind a két nemből voltak tagjai a baráti társaságnak.
A grafika annyira nem volt kiemelkedő, de illett a sorozathoz, a zenék igazán tetszettek, a seiyuuk pedig ismét fantasztikusak voltak. Az Eruna-chan hangját adó Kimura Juri különösen ügyes volt, remekül hozta ezt az imádnivalóan széllelbélelt, genki nőszemélyt, és örültem, hogy Matsuoka Yoshitsugu egy kicsit ki tudott lépni a hárem-ecchi szerepeiből, ezzel megmutatva, hogy igenis többre képes, mint amit sokan látnak belőle. De a többiek is fantasztikusak voltak; Shimazaki Nobunaga, akinek a karaktere egy az egyben őt idézte fel bennem; Ozawa Ari, aki már a Gekkan Shoujo Nozaki-kunban is egy felettébb kellemes hangszínt ütött meg; Furukawa Makoto, aki itt egy teljesen más karaktert formálhatott meg, mint amilyen Saitama volt; Ounishi Saori, Hanae Natsuki, Hosoya Yoshimasa, Yamashita Daiki, Terashima Takuma, Kakuma Ai, Kayano Ai, meg a többiek, hosszasan sorolhatnám, mindenki kitett magáért.

Ajánlás

Aki vágyik egy igazán jó vígjátékra nagyon jó karakterekkel, annak csak ajánlani tudom. Egyszerűen lényűgözően sikerült visszaadni egy összetartó baráti társaság kicsit fura mindennapjait.

Online részek:
CategoriesM