Mikakunin de Shinkoukei (2014)

Képtalálat a következőre: „Mikakunin de Shinkoukei ico”

Eredeti cím 未確認で進行形
Angol cím Mikakunin de Shinkoukei
Egyéb cím(ek) Engaged to the Unidentified
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
Előzmények

Az Engaged to the Unidentified eredetileg egy manga sorozat, amit Cherry-Arai írt és Ichijinsha illusztrált. 2009 áprilisában indult, öt kötete van, melyből eddig egy jelent meg. Ez a Manga 4-Kome Palette magazinban jelenik meg 2009 áprilisa óta. Az anime adaptációt 2014 januárjában indították, márciusig futott 12 epizóddal, ami 2014 márciusában két ovával bővült.
Történet
A történet főszereplője, Kobeni Yonomori, egy átlagos gimnazista lány, aki az édesanyjával és nővérével, Benióval él együtt. A 16. születésnapján azonban szembesül a ténnyel, hogy Mitsumine Hakuya a jegyese, az a srác, akit a nagypapája nézett ki neki. Hakuya a városba megy annak reményében, hogy végre találkozhat a jegyesével. Amikor megérkezik a lány családjához, Kobeni anyukája befogadja a fiút és felajánlja, hogy lakjon velük. Azonban a problémák korántsem érnek véget, ugyanis nemsokára megérkezik a főszereplő srác kishúga, Mashiro, aki szintén nagy galibákat okoz az odaköltözésével. Ahogy Kobeni egyre több időt tölt az új családtagjaival, hamarosan rájön, hogy több mindenről van itt szó, mint ami valójában látszik. Tényleg el kellene fogadnia a nagypapája döntését és feleségül menni a kiszemelt jegyeséhez? Vagy ez a személy nem is olyan idegen a számára? Esetleg valaki a múltjából? Vajon milyen titkot rejt a múltja? Hogy ezekre a kérdésekre megkapjátok a választ, mindenképpen nézzétek meg ezt a nagyszerű animét.
Szereplők
Kobeni Yonomori

Egy felelősségteljes tizenhat éves lány, aki a főzés és a házimunkák terén nagyon otthonosan mozog. Mivel az anyukájának munkájából kifolyólag sokat kell dolgoznia, rá hárul a feladat, hogy vigye a háztartást. Fiú osztálytársai között is népszerűségnek örvend, amit már csak az tetéz, hogy a nővére, Benio túlságosan is elveti a sulykot, ha a szuper aranyos húgicájáról van szó.

Benio Yonomori

Kobeni nővére, aki egyben a diáktanács elnöke. Hatalmas húg-komplexusban szenved és a lolikat is egyaránt imádja. Nagyon népszerű az iskolában, ahol sokkal inkább a kifinomultabb oldalát mutatja meg, mint otthon. Bármi áron megvédi Kobenit és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy ne essen bántódása, mivel úgy érzi, hogy valamelyest ő is felelős azért, ami történt.

Akane Yonomori

Kobeni és Benio anyukája, aki nagyon elfoglalt a munkájából kifolyólag és mindent megtesz annak érdekében, hogy egyedülállóként sikeresen felnevelje mindkét lányát.

Mashiro Mitsumine

Hakuya kishúga, akinek sikerült elérnie, hogy Kobeni osztályába kerüljön annak ellenére, hogy csak kilenc éves. Gyakran ad annak hangot, hogy ő már nem gyerek, de a legtöbbször éppen az ellenkezője igazolódik be. Az édességek a gyengéje.

Hakuya Mitsumine

Kobeni jegyese és Mashiro bátyja. A csendes, de jószívű fiú, aki Kobeni segítségére siet, amikor csak tud, bár néha lassan jön rá a dolgokra, hogy pontosan mit is kellene tennie. Általában kifejezéstelen arc jellemzi és ennek révén nehezen olvashatók le a valódi érzések az arcáról, olykor-olykor még a saját családtagjai sem képesek rájönni, pontosan mit is takar. Kobeni azonban az egyetlen kivétel, neki sikerül.

Shirayuki Mitsumine

Mashiro és Hakuya anyukája, aki nagyon fiatal és a megjelenését illetően inkább néz ki egy lolinak, mintsem felnőttnek. Akárcsak a lányának, neki is az édességek a gyengéje. Hajlamos arra, hogy véletlenül kikotyogjon fontos részleteket bizonyos dolgokról.

Mayura Momouchi

Kobeni osztálytársa és legjobb barátnője, akinek a családja egy nagy cukrászatot üzemeltet.

Nadeshiko Kashima

A diáktanács alelnöke, aki gyakran tartja sakkban Beniót.

Konoha Suetsugi

A diáktanács titkára, aki nagyon csodálja és szereti Beniót, mint mindenki más az iskolában (Kivétel: Mashiro). Kobenire és Mashiróra egyaránt féltékeny, mivel együtt élnek Benióval.

Niko Ono

Konoha közeli barátnője, és az iskolaújság klub tagja, aki előszeretettel üti bele az orrát olyan dolgokba, amikbe nem kellene. Ambiciózus személyiség, akit a szenvedély hajt.

Összegzés
Először is kezdeném a készítőkkel. A rendező Yoshiyuki Fujiwara, akinek a nevét már ismerhetjük pl. a GJ-bualkotógárdájából. A forgatókönyvet Fumihiko Shimo írta, aki pl. a Clannad című animének is készítette. A grafika tetszetős, hozza az elvárt színvonalat, ez a Dogakobo stúdió szép munkája. Egy openingje, egy endingje és egy gyönyörű ost-je van. A zenéért Jun Ichikawa a felelős. A történetet kifejezetten jónak találom, de lehet, hogy nem mindenkinek tetszik ez a fajta történetvezetés, ugyanis nagyobb potenciál rejlik benne, mint amit megvalósítottak. Nagyon jó a karakterek ábrázolása, mely révén könnyen megszerethetők. Igazán eltalálták őket, habár néha egy kicsit őrültek, amit poénokkal és moe faktorral megspékelve tálalnak. A zenéket jónak találom, különösen az opening nyerte el a tetszésemet, valamint az utolsó részben az utazás alatt felcsendülő zene. A szinkronhangok is jól el lettek találva, Mashiro hangja eszméletlen és ő maga is aranyos. Összességében nekem az egyik kedvencem, az idei év egyik legjobb romantikus, vígjáték, slice of life-ja, szerintem mindenki vessen rá egy pillantást, igazán szórakoztató sorozat!

Special:
01. rész 02. rész

 

CategoriesM