Minami-ke (2007-13)

Képtalálat a következőre: „Minami-ke 512x512”

Eredeti cím 南家三姐妹
Angol cím Minami-ke
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2007
Ismertető:
A Minami-ke az első sorozat, amit a Douma stúdió készített, ez egyébként az eredeti cím, ugyanis a manga (Sakuraba Coharu által) is ezt a címet kapta. Az első sorozatot rögtön egy második évad is követi, amit már egy másik stúdió készít, pontosabban az Asread stúdió, ők már nem az eredeti cím alatt fogják sugározni az animét, ami 2008 januárban kezdődik és a Minami-ke ~OKAWARI~ címet kapta.
Az animében a Minami nővérek mindennapjai kerülnek bemutatásra. Igazán folytonos története nincsen, megismerhetjük a helyzet- és jellemkomikumra épülő jelenetekben életük pár részletét, illetve pillanatait. Ugyanakkor a történetek többsége a napi bohóckodásról, félreértésekből, az osztálytársaikkal való viselkedésről, és a nem mindennapi kalandjaikról szól.
A történet főszereplői 3 testvér: Haruka, Kana és Chiaki, akik egyedül élnek, jellemükben nagyon különbözőek, és így egyértelmű, hogy könnyen kialakulnak a konfliktusok, amik egy vicces csattanóval végződnek. A legidősebb nővér, Haruka végzi a háztartásbeli munkák többségét, főiskolára jár, már kiskora óta egyedül vigyáz a húgaira, kedves és nagyon megértő személyiség. Kana a középső nővér, a józan észnél sokkal több az energiája, ugyanakkor életvidám és nagyon nagy szíve van. Aztán ott van még Chiaki, ő még mindig általános iskolába jár, néha elég éles a nyelve, és körmönfont elméje gyakran okoz problémát másoknak. Egyébként hűvös és irónikus személyiség, aki gyakran csinál bolondot Kana-ból. Ha ez a 3 lány együtt van, akkor semmi sem állhat az útjukba, legyen az iskola, romantika vagy sütés-főzés. Aztán még itt van pár mellékszereplő is, akikről egy pár szót említenék:
Atsuko – Haruka osztálytársa. Nem szeret feltűnősködni, de azért rámenős csaj.
Maki – Szintén Haruka osztálytársa. Igazi tünemény, de csöndes típus.
Hosaka – Haruka osztálytársa. A röplabda csapat kapitánya. Aljas csúszómászóként koslat Haruka után.
Fujioka – Kana osztálytársa. Plátói szerelmet érez iránta (de nem hinném, hogy Kana viszonozná).
Keiko – Szintén Kana osztálytársa. Igazi minta-gyerek. Kitűnő tanuló.
Makoto – Chiaki osztálytársa. Mako-channak becézik. Egy őszinte idióta, akit csak szeretni lehet.
Yoshino – Szintén Chiaki osztálytársa. Gazdag, májer gyereknek tűnik, de ezt nem tudjuk igazán.
Oji-san – A nővérek rokona. Így hát akkor teszi a lábát a nővérek házába, amikor csak akarja.
Az OP/ED nagyon jól megkomponált, illik a sorozathoz, ugyanakkor vidám, remekül bemutatja a 3 lány személyiségét. A grafika nagyon szép, és vicces is, a karakterek kifejezései és testbeszédei éppen bővítik minden egyes helyzet váratlan humorát. Véleményem szerint egy iszonyatosan jó vígjátékot láthatunk, ami nem igen veszít a színvonalából. Az anime remekül visszaadja a manga hangulatát a színvilágával és a dinamikusságával együtt. A karakterek tiszta egyéniségek, és nagyon aranyosak.^^ Én miközben néztem, fetrengtem a röhögéstől, talán a Lucky Star-on röhögtem ennyit. Azoknak ajánlanám, akik szeretik a rekeszizmokat nem kímélő animéket. És azoknak is, akik maguk alatt vannak, és szeretnének egy kicsit feltöltődni/röhögni, mert tuti, hogy a nevetés garantált.^^
Online részek:
CategoriesM